Rubinacci Trunk Show hos Skoaktiebolaget

Sverige och Stockholm i synnerhet har nog aldrig haft så mycket besök och Trunk Shows från resande skrädderier som just i vår. Allt från japanska Ring Jacket och C.QP till neapolitanska Pommella och nu kan vi meddela den kanske största nyheten hittills: Skrädderiet Rubinacci besöker Skoaktiebolaget 5-6 maj.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-05-01 09:53  |  Lästid: 2 minuter
Rubinacci Trunk Show hos Skoaktiebolaget

Rubinacci är tveklöst en av de mest kända skrädderierna i världen. Skrädderiet grundades på 1930-talet i Neapel av Gennaro Rubinacci som tillsammans med Vincenzo Attolini sägs vara urfadern till den neapolitanska stilen som kännetecknas av en minimal uppbyggnad i axelpartiet och bröstet.

Sedan dess har Rubinacci gjort något som ytterst få skrädderier lyckats med, man har etablerat butiker och showrooms i flera städer så som Milano och London utöver den ursprungliga ateljén i Neapel. Bland företagets kunder hittar vi mängder med kända namn där Fiat-arvingen och Agnellis barnbarn Lapo Elkann kanske är den mest kända i stilsammanhang.

Skrädderiet har genom åren besökt Ryssland, Mellanöstern, USA etc för Trunk Shows men det är första gången man kommer till Stockholm representerat av tredje generationen i företaget: Stilikonen och den karismatiske Luca Rubinacci. 


Rubinacci och Skoaktiebolaget kommer erbjuda dels företagets klassiska skrädderi men pga den höga prisnivån kommer det även finnas ett brett utbud av andra produkter och tjänster tillgängliga att beställa så som måttbeställda skjortor, byxor och car jackets samt slipsar där längd, bredd och material går att välja fritt. 

Rubinacci är på plats 5-6 maj från 10-19 på fredag och 11-16 på lördag och vill man boka en tid för konsultation och måttagning med Luca gör man det enklast på sales@skoaktiebolaget.se.

Prisnivån för måttsytt:

Slipsar i anpassad längd, bredd och material – 1 800 kr


Car Jacket (en slags ledigare kavaj) – från 16 000 kr

Skjortor (MTM) – från 4 000 kr

Byxor (MTM) – från 5 200 kr

Prisnivån för skräddarsytt:


Kostym tvådelad – från 54 000 kr

Kostym tredelad -  från 63 000 kr

Överrockar – från 45 000 kr

Byxor – från 11 000 kr


Kavaj – från 42 000 kr

 

Rubinacci Trunk Show hos Skoaktiebolaget
Skräddarsydd kostym från Rubinacci med foder i samma silke som företagets ikoniska bröstnäsdukar.
Dela på Facebook
Tweeta