Säsongens 6 snyggaste mockaskor

Våren öppnar för lediga loafers och brogues i härliga nyanser av mocka. Vi har valt ut våra 6 favoriter från vårens utbud i flera olika prisklasser.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-05-13 09:09  |  Lästid: 2 minuter

Är det någon sorts klassiska herrskor som jag bär mer än andra så är det versioner i bruna nyanser av mocka. Även om blankpolerade oxfords har sin charm och plats så finns det få skor med samma avslappnade elegant som ett par i mocka. Mycket ligger i den matta lystern som med rätt vård och omsorg är en såväl tåligare som mer långsiktig investering i den skogarderoben än många tror.

Vi föredrar semi-formella eller lediga skomodeller då mockan i sig är ett ledigare material och därför harmoniserar extra bra med t ex grövre brogues, chelsea boots och loafers.

Satsa på en version i mörkbrun mocka för maximal användning eller varför inte en ljus sandfärgad version för ett somrigt alternativ till jeans eller benvita byxor. En tredje nyans som är fortsatt populär är de mellanbruna nyanser som inte sällan beskrivs som Polo eller snuff suede. En grupp av nyanser som passar väldigt bra till grå flanell eller klassiska råjeans.

Ett alternativ man inte kanske främst förknippar med mocka är nyansen svart. Svart är normalt en formell färg som främst kombineras med kalvskinn men paradoxalt nog passar väldigt bra i just mocka där det blir en mattsvart och sober känsla.

Crockett & Jones for Grafford - Cavendish

Klassikern Cavendish från Crockett & Jones i svart mocka

Edward Green - Sandringham

En grövre wingtip brogue från Edward Green i en härlig brun nyans av mocka

Löf & Tung - Antibes

Ofodrad Pennyloafer i mellanbruna nyansen Parisian Brown

Alden - Longwing

Aldens ikoniska Longwing är en klassisk amerikansk brogue

Morjas - Tassel

Härliga tasselloafers från prisvärda Morjas i en sandfärgad mocka. (även översta bilden)

John Lobb - Lopez

Den trubbiga 50-talsinspirerade pennyloafern Lopez från exklusiva John Lobb

Dela på Facebook
Tweeta