Sommarens 6 snyggaste skjortor

När vi på allvar börja närma oss sommaren känns det högaktuellt att titta närmare på de mer säsongsbetonade tygerna i skjortgarderoben. Även om tunna kvaliteter av poplin, twill och pinpoint är bärbart året om så det svårt att slå känslan i t ex en klassisk linneskjorta under sommarhalvåret.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-04-29 16:58  |  Lästid: 3 minuter
Sommarens 6 snyggaste skjortor

Det är inte bara materialet som t ex linne som definierar en sommarbetonad skjorta. Det finns även väveritekniker där man ger tyget en lösare och mer glesvävd struktur vilket ökar andningsförmågan och direkt gör dem svalare. 

Även specifika modeller känns mer sommarbetonade. Ett av de bästa exemplen är popover-skjortan som med sin halvknäppning till bröstet ofta förknippas med såväl lediga som dressade kombinationer under våren. 

Vi har valt ut sex favoriter från lite olika aktörer som alla fungerar utmärkt under såväl bomullskostymen som över badbyxorna i sommar. 


100 Hands

En olivgrön linneskjorta är ett av mina personliga favoritval för sommaren och ett plagg som är lika lätt att bära över ett par råjeans som under en beige kostym. 

 

Sommarens 6 snyggaste skjortor

Cesare Attolini


Även om Attolini är främst förknippade med kavajer och kostymer så erbjuder de även skjortor av väldigt hög kvalitet. Här ser vi ett perfekt alternativ för sommaren med en one piece-krage i 100% linne från Carlo Riva. Perfekt under en mörkblå kostym när man vill klä sig elegant under varma sommardagar.

 

Sommarens 6 snyggaste skjortor

Suitsupply

Prisvärda Suitsupply har flera spännande alternativ i sin vårkollektion och vi fastnade för den här modellen i en blandning av bomull och modal som är framtagen specifikt för varma sommardagar. Här i en ljusblå-randig butcher stripe. 


Sommarens 6 snyggaste skjortor

Emma Willis

En mörkblå skjorta i linne ger både kontrast och struktur mot t ex en ljusare kavaj och benvita byxor sommartid. Även i en ton-i-ton styling tillsammans med en mörkblå kostym kan den mörkblå skjortan kännas intressant. 

 

Sommarens 6 snyggaste skjortor

Drake´s


Även om oxfordskjortor egentligen inte på något sätt är begränsade till sommaren så är definitivt en ljusare version i gult perfekt för vårgarderoben. En personlig favoritkombination är att kombinera den gula oxfordskjortan med mörkblå kavaj och chinos i beige för en klassisk IVY-inspirerad look. 

 

Sommarens 6 snyggaste skjortor

Finamore Napoli

En grön linneskjorta med buttondownkrage och i det här fallet popover-knäppning ger ett spännande och mångsidigt användningsområde. Här ifrån neapolitanska skjortspecialisten Finamore.


 

Sommarens 6 snyggaste skjortor
Dela på Facebook
Tweeta