Sweyd Footwear lanserar nya modellen 054

Svenska sneakersmärket Sweyd lanserade i förra veckan sin tredje modell av sneakers. Den heter 054 och vi har tittat närmare på detaljerna.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-09-23 08:21  |  Lästid: 2 minuter

Sneakersmärket Sweyd har sedan starten för ett par år sedan varit förknippat med kvalitet. Med en lång erfarenhet i kvalitetsskobranschen fokuserade man på att hitta finaste kalvskinn och mocka från Italien samt en producent utanför Florens där flera av världens exklusivaste sneakers görs.

Sen starten har man lanserat två modeller; 055 som är en klassisk dressad sneaker med inslag av Rod Laver samt 066 som är en modern version av den tyska armens sneakers under 70-talet. Även om designen likt många andra premiumsneakers, har hämtat sin inspiration från dessa klassiker så produceras dem med finare hantverk, konstruktion och material.

Senaste nyheten från företaget är modellen 054 som är en vidareutveckling av företagets första modell men som har försetts med en ny version av gummisula samt tre nya färger.

Detaljbild på den nya gummisulan för 054

En i sammanhanget liten skillnad men som åtminstone i vår mening gör en förvånansvärt stor skillnad för helhetskänslan. Man lanserar den nya versionen 054 i de tre nyanserna Fumo, Cork och Seppia där alla tre levereras med matchande samt benvita skosnören för att man som konsument enkelt skall kunna variera känslan på skon.

Prisnivån ligger som tidigare på 219€ för versionerna i mocka vilket får ses som konkurrenskraftigt om man tittar till hur skon är byggd och vart den produceras.

Färgen Fumo är en varm nyans av grå/taupe
Nyansen Cork går i en ljusbrun ton
Seppia som är en djupt mörkblå nyans av mocka
Alla de tre versionerna av 054
Dela på Facebook
Tweeta