The Resort Co lanserar exklusiva flip-flops

Flip-flops av högre kvalitet har länge lyst med sin frånvaro. Detta vill The Resort Co ändra på genom en modellserie med inslag av saffianoläder och mocka.

andreas  |  Publicerad 2019-07-02 11:42  |  Lästid: 2 minuter

Inför varje sommar så uppstår frågan kring vad man skall bära på fötterna under de allra ledigaste stunderna. Vi har tidigare skrivit om loafers, sneakers och inte minst espadrillos men till eller på exempelvis stranden har sandalerna fortfarande en funktion de övriga skorna saknar.

Flip-flops är en av de mest ikoniska versioner av sandaler men tyvärr har de (lite likt espadrillos) förknippats med billiga och plastiga modeller för någon hundralapp som förväntas hålla ungefär en semester. Oavsett om man reser mycket eller lite så finns det många inkl. oss som vill ha något med en känsla av kvalitet oavsett om det används i 2 eller 20 veckor per år.

I veckan lanserade det svenska företaget The Resort Co sin debutkollektion bestående av fem modeller som alla produceras för hand i en liten fabrik i Toscana, Italien. Vad som genomsyrar kollektionen är att man arbetar inte bara med en finare produktion men även genomgående exklusivare material så som mocka eller saffianoläder samt en sula i ultralätt mikrocellulär EVA (samma material som används i löparskor) för att ge en mjuk och behaglig känsla.

Modell i svart med diskret detalj i form av saffianoskinn.

Just detaljer som mocka tycker jag är intressant då ett av de vanligaste problemen folk upplever med billigare flip-flops, är att gummibandet mellan tårna orsakar skoskav. Här kommer mockan vara betydligt skonsammare.

Riviera-kompatibel version med vit sula och band i mörkblå mocka.

Bakgrunden till företaget var att vännerna Niklas Schultz och Joakim Blom under en resa till Comosjön konstaterade det bristfälliga utbudet av kvalitativa flip-flops och bestämde sig för att titta närmare på möjligheten att fylla den lucka i marknaden som man identifierat.


”Tillsammans med ett fantastisk lokalt hantverk har vi hittat vad vi tror är grunden till en modern semestergarderob”

Joakim Blom, grundare The Resort Co.

Modellerna kommer säljas exklusivt via företagets egen webshop samt via The Rake. Priset ligger på 995 kr respektive 1195 kr.

Dela på Facebook
Tweeta