Valstar – Fall/Winter 2019 Lookbook

Italienska Valstar har för hösten blandat spännande snitt, material och mönster och visar att företaget är mer än sin ikoniska Valstarino.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-10-23 11:24  |  Lästid: 3 minuter

Valstar har vuxit från ett varumärke som länge var förknippat med en specifik produkt, till att idag erbjuda mängder med högintressanta alternativ inom ytterplaggsegmentet. Den ikoniska Valstarinon härstammade från den A-1 Bomber som amerikanska piloter bar under Första världskriget men vad många inte känner till är att Valstar haft en anrik historik kring betydligt fler ytterplagg. Faktum är att man var landets första producent av regnrockar inom konfektion.

För hösten 2019 hittar vi flera spännande inslag i företagets utbud som består av tre tydliga kategorier; Valstarino, skinn och regnjackor. De flesta förknippar nog den förstnämnda med mocka men Valstar har tagit sin signaturmodell och lanserat den i alla tänkbara material och färger. Eller vad sägs om glencheckrutig ull, hjortskinn eller t om manchester.

Valstarino i ljus, bredspårig manchester
Glencheckrutig ull
Burgundy i mocka var förvånansvärt snyggt.

Om man istället tittar på regn- och ytterrockarna så ser vi tydligt att det lite mer generöst skurna snittet håller i sig. I modellväg hittar vi Raglanrockar, Mac´s och Trenchcoats i såväl klassisk brittisk ull som i vattenavstötande bomull.

Hundtandsmönstrad ull i en grövre ytterrock
Även bland rockarna hittar vi Manchester som fortsätter vara en av de största trenderna även denna höst.
Klassisk trenchcoat i mörkblått vattenavstötande material
Raglanrock i tweed från Fox Brothers med en generös längd och volym
Företagets statement piece för säsongen är tveklöst den här Shearlingrocken
Dela på Facebook
Tweeta