Vårens nyheter från Chad Prom och B&Tailor

Sydkorea står för ett av världens stilsäkraste herrmode och idag skall vi tipsa om vårens nyheter från varumärkena Chad Prom och B&Tailor.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-06-23 17:36  |  Lästid: 3 minuter

B&Tailor känner säkert flera av er läsare på Manolo till vid det här laget. Ett av Sydkoreas mest framträdande skrädderi som fick en stor internationell följarskara mycket tack vare sin Tumblr samt Chad Parks personliga stil och foto.

Skrädderiet har fokuserat främst på skräddarsytt via olika agenter i såväl Europa som USA men såväl prisbilden som tillgängligheten har gjort det svårt för många att testa tjänsten. För en tid sedan lanserade man sin första RTW-linje med samma ikoniska snitt som skrädderiet blivit kända för. En lägre gorge samt breda svepande slag som rullar elegant över den översta knappen av tre.

Kavajerna finns hittills i fem olika utföranden som sträcker sig från persikofärgade vintagetyger till klassiskt marinblå klubbkavaj. Utöver kavajerna hittar vi även ett par olika kvaliteter på byxor som också producerats efter skrädderiets snitt och husstil.

Härlig persikofärgad sommarkavaj i ett rutigt vintagetyg
Kavaj i tobaksbrunt linne från W.Bill
Klassiska bomullsbyxor med dubbla pleats

Om vi istället tittar lite närmare på varumärket Chad Prom så är det tillskäraren Chad Parks eget kreativa projekt där modegraden är högre och plaggen klart ledigare. Företaget är kanske främst kända för sina jeans som varit populära, mycket pga den mer skräddade känslan med hög midja och generös passform. Kollektionen domineras annars av dressade t-shirts, drawstring-byxor och chinos tillsammans med skjortor i jeans och Rayon. Här handlar det mycket om Chads kreativa sett att kombinera klassiskt skrädderi med dessa lediga plagg för en personlig tolkning.

Blockrandig skjorta
Skjorta i seersucker ihop med företagets jeans
Chad Proms chinos och skjorta tillsammans med kavaj från B&Tailor i benvitt linne
Kavajhybrid tillsammans med en dressad t-shirt
Klubbkavaj i mörkblått med benvit byxa

Vill man köpa något från B&Tailor eller Chad Proms RTW-kollektioner för våren rekommenderar vi ett besök på CORE KORE där bägge varumärkena säljs med ett utbud av såväl vår som höst.

Dela på Facebook
Tweeta