Vårens nyheter från Skolyx

I dagens artikel tittar vi närmare på vårens nyheter från svenska Skolyx. Det rör sig om allt från sneakers till branschens kanske största Bang for the Buck

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-06-12 08:53  |  Lästid: 3 minuter

Utbudet av kvalitetsskor från och via svenska aktörer är otroligt imponerande. Få länder kan konkurrera med den bredd och spets som vi har i Sveerige och en av de aktörer som sticker ut på området är Skolyx. Ett företag som initialt specialiserade sig på skovård med allt vad det innebär men idag kan erbjuda en fullskalig kollektion av kvalitetsskor.

Vi skrev för nästan exakt ett år sedan om spjutspetslinjen Artista från TLB här på Manolo. Det är resultatet av ett gediget arbete mellan producenten TLB och Skolyx och inte minst Jesper Ingevaldsson som många känner som grundaren av bloggen Shoegazing.se.

Målet var att skapa en så prisvärd och kvalitativ randsydd sko som bara möjligt och många inklusive vi själva är villiga att skriva under på att man tillhör den absoluta toppen när det handlar om sko för pengarna. Resultatet är skor med till exempel väldigt smal midja, hälkappor i läder, tajt skurna klackar och endast den finaste kategorin av läder och mocka från välkända garverier som Annonay och Charles F. Stead.

För våren lanserar Skolyx en ny pennyloafer från Artistalinjen med företagets Goya-läst som har en elegant rund tå. Modellen kommer i färgerna Burgundy och Dark Brown Vegano, två skinnkvaliteter med stort djup och mycket liv i. Inom någon vecka väntas modellen även lanseras i Polo och Dark Brown Suede och priset ligger på 4 495 kr.

Pennyloafern i Dark Brown Vegano Calf...
...och Polo Suede. Notera de fina detaljerna kring sula och sulkant som normalt betingar ett markant högre pris

Totalt rör det sig om inte mindre än 22 stycken loafers i Skolyx utbud där framför den egna, än mer priskänsliga linjen dominerar med String, tassels och pennyloafers. Dessa kostar 2 195 och är randsydda med en produktion på Mallorca.

Svarta tasselloafers i kalvskinn från Skolyx linje under eget varumärke

Utöver de klassiskt konstruerade skorna lanserade man även en ny kollektion av sneakers för våren. Det rör sig om en avskalad och klassisk design med ovanläder i så kallat full grain och fin mocka. De har en "sidewall stitch-konstruktion" vilket gör att de kan sulas om av en skomakare i framtiden. Skorna produceras exklusivt för Skolyx via en fabrik i Turkiet och kostar 1 095 kr. Den nya uppdaterade sneakern kommer i sex olika versioner där våra favoriter är de klassiskt vita och ljusgrå.

Dela på Facebook
Tweeta