Michelinkocken bjuder in till middag – i stratosfären

Världens bästa utsikt? Michelinkocken Rasmus Munk bjuder in till en högtflygande middag i en koldioxidneutral rymdballong.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2024-03-17 15:23  |  Lästid: < 1 minuter

Nej, inget aprilskämt. Danskar är av ett annat virke. Rasmus Munk är kocken bakom den tvåstjärniga Michelinkrogen Alchemist i Köpenhamn. Nu ser han stjärnor igen. Tillsammans med rymdföretaget SpaceVIP bjuder han in till världens första matupplevelse i stratosfären ombord på Neptune, världens första koldioxidneutrala rymdkapsel.

Rymdballongen Neptune är världens första koldioxidneutrala rymdkapsel.

Sex utvalda gäster kommer att tas med på en sex timmar lång resa, 30 km upp i luften, i en avancerad rymdballong som beskrivs som världens mest hållbara och säkraste rymdfarkost, där gästerna kommer att få specialdesignade kläder och serveras en middagsmeny framtagen av Rasmus Munk medan de njuter av soluppgången över jordens krökning.

– Jag är så glad över att få komma i gång och arbeta med några av världens ledande vetenskapliga institutioner och designers för det här projektet, skriver en lyrisk Munk på Instagram.

Biljettpriset startar på cirka 5 miljoner kronor där en del av intäkterna kommer att gå till Space Prize, en organisation som arbetar för att främja jämställdhet inom rymdbranschen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-17 15:23