Modeveckan: Smala kostymer och lyxiga material hos Tiger

"En smal, dubbelknäppt kostym med dold knäppning" – Tiger of Swedens designer Ronnie McDonald om sitt favoritplagg ur höstkollektionen. Hör vad han har att säga om höstens stora trender, att visa på modeveckan och Tigers höstkollektion överlag.

Hugo Lindberg  |  Publicerad 2014-01-29 11:30  |  Lästid: 1 minut
Modeveckan: Smala kostymer och lyxiga material hos Tiger
Ronnie McDonald är designer på Tiger of Sweden.

Vad blir höstens stora trend?

– Jag tror att ton-i-ton styling kommer bli viktigt nästa höst, att bära plagg i samma nyanser, lager på lager – eller i kombination med svart, för en tuffare, rockigare känsla.

Hur skiljer sig höstkollektionen från den som just når butikerna?

– Vi fokuserar fortfarande mycket på den smala kostymen som har blivit vårt hjärta, men den här säsongen (för nästa höst) har vi också jobbat mycket med lyxiga, innovativa textilier i en mjukare färgpalett.

Är det något plagg ni skulle vilja lyfta fram extra mycket?

– Det finns två plagg som verkligen är viktiga för höstkollektionen; dels vår version av trenchcoaten – lite längre i modellen och gjord i ett lyxigt mohairmaterial, tillsammans med en dubbelknäppt, smal kostym med dold knäppning.

Hur trivs ni med att visa på modeveckan?

– Personligen tycker jag verkligen om att visa i Stockholm. Det är viktigt för större varumärken som oss att stanna i Sverige för att visa de internationella inköparna och journalisterna som kommer hit hur svenskt mode utvecklas och ge dem en chans att se mindre varumärken och designers också.

 

Dela på Facebook
Tweeta