New Balance lanserar lättare och bekvämare löparskor

Boston-företaget ökar komforten för löpare i höst med en uppdaterad skumsula och lättare vikt.

Redaktionen  |  Publicerad 2020-09-08 13:21  |  Lästid: 2 minuter

New Balances skor har det senaste årtiondet synts på mången fot; på så olikartade tillställningar som hippa nattklubbar, keynotes och grillfester i förorten så har New Balance varit förstavalet för många. Nästan så till den grad att man har glömt bort företagets bakgrund som tillverkare av löparskor.

I höst fortsätter Boston-företaget att utveckla sitt sortiment av renodlade löparskor. Uppdateras gör företagets egna Fresh Foam X-sula, vilket är en sula i skummaterial som har tagits fram efter att företaget samlat in mängder av data från löpare och deras löpsteg. Sulan har nu till hösten förbättrats för att ge ökad dämpning i mellansulan. New Balance menar att det ska skapa en känsla som återger energi i löpsteget och som bevarar benens pigghet, mil efter mil. 

Det rör sig om två skomodeller, 860 och 1080, som i höst får sig en uppdatering. Framför allt är det 860-modellen, en långdistanssko, som har utrustats med nya tekniska funktioner för att förbättra löpningsupplevelsen. Dels Fresh Foam-sulan, dels ett extra stöd från ett 3D-gjutet asymmetriskt hälparti som skapar en bättre passform och support. 860-modellen finns hos utvalda löparspecialistbutiker från och med i september.

New Balance uppdaterar löparskon 860.

Flaggskeppsmodellen 1080 då? Den har försetts med en något lägre vikt än sin föregångare, och ska passa dig med ett neutralt löpsteg. 1080-skon är responsiv och ska ge ett snabbt svar i löpstegen genom en kombination av mjukhet och en kraftfull energiåtervinning. Den breda sulplattan skapar ett stabilare steg som gör den bekväm och lämplig som en löparsko för mängdträning. Modellen lanserades vid årsskiftet men finns nu tillgänglig i ett bredare utbud med bland annat nya färger.

New Balances senaste uppdatering av 1080-löparskon.

New Balances skonyheter finns hos utvalda återförsäljare från och med i september.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-09-08 13:24