Nordens bästa bartender är svensk – här kan du prova hans drinkar

Svenska Emil Hed på Svartengrens i Stockholm gör Nordens bästa drinkar. Nu ska han representera Norden i den globala World Class-finalen.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-05-30 14:16  |  Lästid: < 1 minut

En svensk har för andra året i rad utsetts till Nordens bästa bartender i cocktailtävlingen World Class, efter finalen i Köpenhamn förra veckan. 

Vinnaren Emil Hed jobbar vanligtvis på Svartengrens på Tulegatan i Stockholm. I november kommer han att åka till Berlin för att tävla mot 59 andra länder i tävlingens globala final.
– Jag jobbar tätt med köket på Svartengrens varje dag, och jag tror det kan ha varit en fördel för mig då vi i årets tävling skulle tillämpa matlagningsteknik. Nu väntar fyra månader med hårt arbete och förberedelser. Jag har mycket att studera för att lära mig att tillämpa nya tekniker, så jag kommer ha fullt upp säger Emil Hed, enligt Nöjesguiden.

Dela på Facebook
Tweeta