Nu ska Facebook döda Tinder – med egen datingtjänst

Facebook tar upp kampen med Tinder.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-05-02 12:18  |  Lästid: < 1 minut

På F8, Facebooks årliga utveckarkonferens, meddelade vd:n Mark Zuckerberg att de lanserar en ny tjänst som de kallar för ”Dating”. Den kommer att vara inbyggd i Facebooks egna app, och fungerar på ungefär samma sätt som Tinder. Kärlekstörstande användare kan skapa separata profiler som bara visas för de personer man matchar med. Bara förnamnet kommer att visas för potentiella partners, och det kommer inte gå att matcha med folk man redan är vän med på Facebook.
– Det finns 200 miljoner människor som listar sig som singlar på Facebook så det finns helt klart något att göra här, sa Mark Zuckerberg under konferensen.

Algoritmen som bestämmer vilka man matchar med kommer att baseras på saker som gemensamma vänner och intressen. Det kommer också att finnas en separat inbox där man inte kan skicka bilder eller länkar. 

I övrigt pratades det mycket om Cambridge Analytica-skandalen under F8. Mark Zuckerberg sa bland annat att man tidigare gjort för lite för att skydda sina användare och att Facebook tidigare inte förstod omfattningen av de påverkningskampanjer som har drivits på plattformen.
– Vi måste se till att det som hände aldrig händer igen, sa Zuckerberg.

Samtidigt planerar Facebook att juridiskt flytta 1,5 miljarder konton från Irland, där alla användare som inte bor i USA är registrerade. Detta för att de inte ska behöva anpassa sig till de nya dataskyddslagar, kallade GDPR, som träder i kraft i EU den 25 maj. De nya lagarna innebär bland annat att den som läggs till i ett register har rätt att ta del av sina uppgifter och få dem flyttade eller raderade, något som Facebook i och med flytten inte behöver ta hänsyn till. 

Dela på Facebook
Tweeta