Nytt hopp för slitna jeans

Efter bland annat Göteborg, London, Los Angeles, Sydney och Osaka öppnar Nudie Jeans ytterligare en Repair Shop i Stockholm. King berättar mer om den nya jeansverkstaden.

Redaktionen  |  Publicerad 2014-03-24 14:17  |  Lästid: 1 minut
Nytt hopp för slitna jeans
Butiken på Jakobsbergsgatan blir Nudie Jeans andra Repair Shop i Stockholm.

Till Nudies Repair Shops kommer slitna jeans för att repareras helt konstnadsfritt. I butikerna får kunden tips och råd av denimkunnig personal. Utnötta Nudie-jeans tas även emot, lagas och säljs som second hand.

Nudie har fått mycket uppmärksamhet, senast hyllade av The Guardian, för sitt sociala ansvarstagande och arbete för en hållbar konsumtion. Från inslitning och reparation till återanvändning och återvinning. De jobbar med 100% ekologisk denim och levnadslöner för alla i produktionen.

– Det viktigaste vi gör just nu är att omsätta vår filosofi i praktiken. För att erbjuda den här servicen, berätta vår historia och verkligen ta vårt ansvar så öppnar vi fler butiker i egen regi. Stockholm är en stor stad och på sikt kan vi behöva fler butiker där. Säljer man många bilar behöver man också många verkstäder, säger Joakim Levin, medgrundare av Nudie Jeans.

Den nya butiken ligger på Jakobsbergsgatan 11 och öppnar den 27 mars klockan 11:00.

Nytt hopp för slitna jeans
Den som lämnar in sina jeans får 20% rabatt på nästa par.
Dela på Facebook
Tweeta