Ny serie: ”Modellpojkar”

Fem svenska killar i den hårt konkurrerande modevärlden – på torsdag börjar SVT:s nya serie "Modellpojkar". Medverkar gör bland annat toppmodellen Oscar Spendrup.

Gustaf Sjöholm  |  Publicerad 2013-04-16 12:00  |  Lästid: < 1 minut
Ny serie:
Foto: Mathias Nordgren/Stureplan.se. Modellen Oscar Spendrup medverkar i nya SVT-serien ”Modellpojkar”.

Ytan är förförande och vacker men bakom kulisserna finns stenhård konkurrens, tuffa krav och hårt arbete. I SVT:s nya dokumentärserie Modellpojkar får vi följa killarna som direkt efter gymnasiet kastat sig in i en värld långt hemifrån.

– Vi har inte sett unga manliga modellers verklighet skildrad tidigare och det känns självklart för SVT att berätta om den, säger projektledare Patrick Bratt på SVT. 

I Modellpojkar får vi följa killarnas vardag i nedslitna hotellrum och ändlösa castings. Hemlängtan, kärleksbekymmer och ångest skildras närgående, men även lyckan över att vara ung och på resande fot.

– Modebranschen är bra för människor som vill hålla på med konst men dålig för de som söker status. Det var viktigt för mig att vara med i serien och visa en annan bild av modebranschen än den man vanligtvis ser i media, säger medverkande toppmodellen Oscar Spendrup.

Serien är producerad av produktionsbolaget Nanushka för Sveriges television. Sändningstart 18 april SVT1 23.15 samt 17.00 på SVT Play.

Dela på Facebook
Tweeta