Nya apptjänsten: Hemkörd tvätt

Startupföretaget Washaway är det senaste i raden av nätbaserade tjänster, och erbjuder rena kläder direkt hem till dörren.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-03-08 15:44  |  Lästid: < 1 minuter

Det blir lättare och lättare att vara människa, i alla fall i det rent praktiska. Internetbaserade tjänster för hemkörning av matkassar och restaurangmat, städning, barnkassar och bilägande gör att de människor, i alla fall de som bor i stora städer, får allt mer tid över till att scrolla sig genom flödena på sociala medier, titta på tv, jobba eller något annat.

Företaget Washaway tar en av de färskaste idéerna på temat till Sverige. Tanken med den appbaserade tjänsten är att dess användare inte längre ska behöva spendera tid varken i tvättstugan eller på kemtvätten. I stället hämtas tvätten hemma, körs till ett tvätteri och kommer tillbaka rena.

Bakom startupen står Lovisa Nordberg och Joakim Aronsson. I ett pressmeddelande beskriver de tvättbranschen i dag som analog och oflexibel. De skriver också att tjänsten inte ska kosta en förmögenhet, och kallar det för samhällseffektivisering. Men tjänsten är trots det rejält mycket dyrare än att använda tvättstugan – en maskintvätt kostar 150 kronor.

– Det är egentligen väldigt enkelt. Att tvätta är det tråkigaste som finns – det är en vedertagen sanning. Därför startade vi en app som tar hand om det absolut vanligaste tråk-görat efter städning, säger Lovisa Nordberg i pressmeddelandet.

Liknande tjänster finns redan i städer som San Fransisco, London och Paris.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-10-20 15:09