Nytt öl – för whiskeyälskarna

I dagarna får Sverige sitt första rauchbier när S:t Eriks lanserar sin rökiga rauköl i begränsad upplaga på Systembolaget.

Johan Magnusson  |  Publicerad 2011-09-06 13:45  |  Lästid: < 1 minuter
Bild 429761
Det är landets främsta ölbryggare, Jessica Heidrich, som plockat upp den tyska ölsorten rauchbier och gjort en svensk version för det egna ölmärket S:t Eriks. När tyskarna gör originalet skapas den karakteristiskt rökiga smaken av rök från al och bok, medan S:t Eriks fått till sin version av gotländsk björkvedsrökt malt.
– S:t Eriks mikrobryggda rauköl är en unik svensk produkt som bygger på hantverkskunnande och tradition. Det är ett kraftigt öl och de som uppskattar rökig whisky brukar också falla för rauchbier, säger Jessica Heidrich.
S:t Eriks rauköl har en stor komplex och fruktig doft med påtaglig kryddighet och karaktär av rök. Smaken är fyllig och rökig med medelstor beska och viss fruktig maltsötma. Ölet har en lång rökig eftersmak som gör sig bra till smakrik mat, exempelvis charkvaror och smakrika ostar.
Art.nr: 11705-03.
Pris: 24 kronor.
Alkoholhalt: 5.9% (330 ml).
Mer information här.
Dela på Facebook
Tweeta