Omega lanserar exklusiv klocka inför America’s Cup

Omega blir officiell tidtagare för seglingstävlingen America's Cup 2021 - och passar samtidigt på att lansera en ny klocka i begränsad upplaga.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-05-24 20:20  |  Lästid: 2 minuter

Vi törstar så mycket efter idrottsevenemang just nu att vi jublade högt när vi såg att Omega har utsetts till America’s Cups officiella tidtagare. Det är tredje gången som klockvarumärket går in som sponsor till den anrika kappseglingen som går av stapeln i Nya Zeeland våren 2021.

– America’s Cup har en väldigt speciell plats hos oss. Allt från tävlingens uppfinningsrikedom och precision till dess tävlingsenergi och historia går i linje med vår passion. Vi är mycket förväntansfulla över vår roll i nästa års tävling samt vår möjlighet att återigen vara ombord med Emirates Team New Zeeland, säger Raynald Aeschlimann, vd och koncernchef för Omega.

Omega är officiell tidtagare när den 36:e upplagan av America’s Cup går av stapeln.

I samband med America’s Cup lanserar Omega även den limiterade modellen Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition. Klockan är 43,50 mm i rostfritt stål med ett strukturerat gummiband. Det som gör klockan unik är att den blå keramiska dykramen är integrerad med en 5-minuters-nedräknare, specifikt för racing. Omega Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition släpps i endast 2021 exemplar i mars nästa år när tävlingen börjar.

Priset kommer ligga på 74 800 kronor.

Omega Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-05-24 20:24