Omega släpper ny version av den legendariska månklockan

Schweiziska klockvarumärket Omega lanserar Speedmaster Moonwatch Professional – en uppdaterad version av solsystemets mest kända kronograf.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2024-03-07 20:57  |  Lästid: 2 minuter

”Ikonisk” är ett av modevärldens mest slitna ord, men har man som Omega Speedmaster varit först på månen får man med all rätt titulera sig just det – ikonisk. Modellen lanserades 1957 som racingklocka men sedan 1969, när NASA lät astronauterna bära klockan som en del av utrustningen på den första bemannade månlandningen, kommer den alltid vara känd som ”månklockan”.

Det har tisslats och tasslats om nyversionen av Speedmaster Moonwatch sedan november förra året när den syntes på klockföretagets ambassadör Daniel Craig under utställningen Planet Omega Exhibition i New York. Nu är den äntligen här – med en lackad vit urtavla inspirerad av de legendariska rymdexpeditionerna. Tillsammans med de svarta detaljerna ska färgkombinationen påminna om en astronautdräkt.

Den 42 mm rostfria stålklockan presenteras på ett vintageinspirerat stålarmband och finns även i versioner med perforerat läder- och ytbehandlat gummiarmband.

Speedmaster Moonwatch Professional kostar 106 900 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-07 21:21