Our Legacy smygstartar våren

Svenska Our Legacy ger en försmak av våren med kollektionen Pre Spring 18. King tar ett snack med varumärkets grundare Jockum Hallin.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-02-15 11:55  |  Lästid: 2 minuter

Hur skulle du beskriva kollektionen?
– Som namnet skvallrar om är detta en taste av vad våren 2018 har att bjuda på. Temat för kommande vår är pojkrummet och den stilmässiga utveckling som sker just åren kring då det börjar bli dags att lämna boet. Månadspengbudget och magert med erfarenheter brukar resultera i second hand-plagg, kläder lånade av syskon eller föräldrar, gamla arméjackor och ett fåtal egna plagg som sparats ihop under hårt sommarjobbande. I Pre Spring 18 ligger fokus på vintage-sportplagg som fjäderfria puffade nylonjackor och lyxiga ”underställströjor”, arméplagg som shearlingparkas och fältjackor samt de där businesskjortorna och manchester-kavajerna du lånade ur farfars garderob.

Vilka material och färger är det som gäller?
– Bland annat fuzzy grå och gul mohair, svart shearling och läder, grön, svart och orange teknisk nylon och brun sammet och manchester.

Var har ni hämtat inspirationen?
– I vår pressrelease på engelska skriver vi ”West Sussex meets Pacific Northwest”. Ljudet av hundra polletter som trillar ner samtidigt! Brittiskt kon-servativa drag, tänk randiga skjortor och dubbelknäppta rockar, möter amerikanska nordvästern, där utomhusälskare och skogsarbetare trängs i skogarna. Vi brukar ju skryta med att vår inspiration alltid är subtil, men i denna kollektion har både The Cure från West Sussex och ett av de mer kända banden från Seattle fått var sin hommage-T-shirt.

Hur ser kommande året ut för er? 
– Förutom den reguljära agendan, med kollektioner som ska utvecklas och presenteras i Paris och New York under modeveckorna, jobbar vi internt nu med full intensitet i ett par stora nya projekt. Några är fortfarande lite konfidentiella, några vill vi gärna prata om. Ett av dem är Our Legacy Work Shop – vårt hållbarhetskoncept, eller vårt kreativa sätt att ta hand om alltifrån rest-tyger till tidigare säsongers kollektioner. Work Shop innehåller alltifrån vår typ av couture kallad Craft, omarbetade eller överfärgade plagg kallade Recycle och nya plagg tillverkade av de tyger vi samlat på oss under åren kallade Upcycle. I vår öppnar vi en Our Legacy Work Shop i London samt gör delar av konceptet tillgängliga online.

Dela på Facebook
Tweeta