Philip: Fyra enkla sätt att förhöja din outfit

Här är några enkla tips på hur och vad du kan tänka på när det kommer till förhöja din outfit med hjälp av små medel.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-08-18 10:56  |  Lästid: 3 minuter

Det händer mig varje vecka, att plagg som jag vill kombinera till en hel look inte blir som jag tänkt och att det liksom saknas något. Det händer också ofta att bilden i mitt huvud inte alls överensstämmer med hur kläderna väl ser ut på. När kläderna känns bra och passar ihop är det ofta små medlen som gör det ännu bättre. Det kan ibland handla om att addera en näsduk, justera en scarf eller byta ut ett klockarmband.

Det kan låta både fjantigt men ofta gör verkligen de små detaljerna väldigt stor skillnad för helhetsintrycket. 

Här är mina fyra bästa tips: 

1. Bröstnäsduken

Till kavaj och kostym är bröstnäsduken ett givet inslag oavsett tillfälle. Däremot kan och bör näsduken anpassas efter tillfälle. Att addera färg och mönster under mindre formella förhållande förhöjer alltid ditt helhetsintryck på ett lekfullt och smakfullt sätt. Tänk även på hur näsduken placeras i bröstfickan, då en mönstrad eller färgglad näsduk gärna får placeras på ett mindre formellt sätt för att ge extra karaktär och kontrast till din överiga klädsel.

Philip: Fyra enkla sätt att förhöja din outfit
Otroligt stilfull näsduk till en marinblå kavaj eller kostym från Eton.

2. Scarfen

Inte bara är scarfen funktionell när graderna sakteligen går neråt utan även en ständig stämningshöjare. För hösten när tröjan tillsammans med kavajen kan bäras som ett lättare jackalternativ är scarfen alltid ypperlig att komplettera med. Känn inte att scarfen nödvändigtvis måste vara färgsprakande eller mönstrad utan satsa på en enfärgad i blått, grått, brunt eller beigt om du känner dig mer bekväm i det.

Philip: Fyra enkla sätt att förhöja din outfit
Ypperlig mönstrad scarf till en dubbelknäppt beige rock från den italienska stilikonen Lino Ieluzzi. Foto: GettyImages.

3. Klockarmbandet

Ett mycket enkelt knep för att få ett nytt och spännande uttryck på handleden är att byta klockarmband. Nästintill alla klockor är möjliga att byta band på trots att svårighetsgraden ofta är varierande. Vill du enkelt kunna byta dina armband efter tillfälle är natobandet det absolut smidigaste alternativet. Det svenska succéföretaget Daniel Wellington har till stor del byggt sitt företag på denna mycket enkla och smarta detalj. Banden finns tillgängliga på mängder av onlinebutiker i alla möjliga utförande och ofta för en väldigt sparsam peng.

A post shared by Natoband.nu (@natoband) on

4. Armband

Tyvärr är utbudet av smycken för män väldigt begränsat, däremot har under de senaste åren utbudet ökat markant i jämförelse med tidigare. Alltifrån silverarmband till läderarmband och pärlarmband finns tillgängligt från mängder av aktörer som blir en otroligt snygg detalj att matcha till din övriga klädsel. Armbandet kan lätt bytas ut efter tillfälle och kan samtidigt bäras för både formella och mindre formella sammanhang.

Philip: Fyra enkla sätt att förhöja din outfit

För mer inspiration, mode och trender – läs bloggen här. Dela på Facebook
Tweeta