Så gör du den perfekta Arketsemlan hemma

Livsstilsvarumärket Arket bjuder på Fettisdagens mest stilriktiga semla.

Joel Ågren  |  Publicerad 2024-02-09 11:03  |  Lästid: < 1 minuter

Du behöver:

  • En liten tebirkes-bulle eller liknande 
  • 200 g mandelmassa
  • 1–2 matskedar vatten
  • 20 g mandel, rostad och grovhackad
  • Havssalt
  • 150 ml vispgrädde
  • Florsocker

Gör så här:

Rör ihop mandelmassan med 1–2 matskedar vatten tills mandelmassan blir mjuk i texturen. Tillsätt den hackade mandeln och en nypa havssalt. Vispa grädden tills den börjar bli tjock men fortfarande är blank. Skär bort toppen av bullen. Spara som lock. Bred på ett lager med mandelmassa på bottendelen av bullen, följt av ett lager med grädde. Sätt på locket och pudra över florsocker.

”Traditionellt använder man vetebullar när man gör semlor. På Arkets kaféer använder vi i stället en miniversion av danska tebirkes–bullar. Testa dig fram med olika typer av bullar för att hitta din favorit, eller varför inte servera med en nybakad croissant?” 

Martin Berg, kökschef, Arket 
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-09 11:03