Så klär du i läderskor – Tassel loafern

Dags att investera i vårens viktigaste sko, tassel loafern. Här är mina fem favoriter.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-04-03 08:00  |  Lästid: 3 minuter

Trots att tassel loafern kan upplevas både svår och aningen speciell i sitt utförande är den min absoluta favoritsko. Bärandet är aningen begränsat till sommarhalvåret, däremot kan tassle loafern i svart eller brunt läder bäras till den marinblåa kostymen som ett komplement till den bruna brougen eller svarta oxforden även under en vår och höst.

Självklart saknar tassel loafern formaliteten i en oxford och mångsidigheten i en brouge men det är just den lediga och avslappnande känslan som gör att skon bärs av mig nästintill alla dagar i veckan under vår- och sommarhalvåret.

Många förutspådde att tassel loafern skulle få samma trendstatus som den dubbla munkskon haft i drygt 10 år. Modellen har inte nått samma nivå men verkligen vuxit sig starkare och starkare för varje år.

Här är fem snygga modeller 

Polo Brown Mocka

Den ultimata sommarloafern i ljusbrunt, färgen anges ofta som polo brown eller snuff perfekt lämpad till sommarens linne- eller bomullskostymer men likaväl till en par ljust tvättade jeans eller till och med shorts för semester

Här kan du köpa skon: Crockett & Jones – 5400:-

Så klär du i läderskor - Tassel loafern

Shell Cordovan

För den kräsne som vill ha den absolut bästa, tillverkaren Aldens leverarar sin klassiska tassel loafer i cordovanskinn. Cordovan beskrivningen kort och gott skinnets ursprung som är i häst istället för kalv och medför en ännu högre kvalité och livslängd. Det vanligaste utförandet i cordovan är i den typiska burgundyfärgen som kombineras ypperligt med en marinblå eller grå kostym.

Här kan du köpa skon: Alden – 6400:-

 

 

Så klär du i läderskor - Tassel loafern

Den svarta tassel loafern

Den mest formella tassle loafern i svart från den spanska tillverkaren Mermin i ett föremånligt pris för den som inte vill lägga en förmögonehet. En något nättare men samtidigt otroligt smäcker läst och framförallt mycket sko för pengarna.

Här kan du köpa skon: Mermin – 1500:-

Så klär du i läderskor - Tassel loafern

Mörkbrun Mocka

Ett ytterligare alternativ i mörkbrun mocka som ger lagom klätt utryck för varje tillfälle. Kombineras med fördel till kavaj och udda byxa men även till ett par beiga eller olivgröna chinos.

Här kan du köpa skon: Morris – 2999:-

Så klär du i läderskor - Tassel loafern

Mörkbrunt läder

Den mörkbruna loafern i läder blir mindre formell än den svarta men fortfarande lika passande till din marinblåa eller gråa favoritkostym i garderoben.

Här kan du köpa skon: Carmina Shoemaker – 3600:-

Så klär du i läderskor - Tassel loafern


Dela på Facebook
Tweeta