Så matchar du den dubbelknäppta kavajen till jeans

Att kombinera kavaj och jeans är ingen konst. Det är snarare en självklar kombination för både kontor, vardag och fest.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-04-12 12:17  |  Lästid: 2 minuter

Den enkelknäppta kavajen ofta mer förknippad med att bära till en ledigare underdel som jeans och chinos. Emellertid gör sig den dubbelknäppta kavajen minst lika bra som udda kavaj till ledigare byxa men det finns vissa delar som är viktiga att hålla koll på.

Generellt är den klassiska businesskostymen i tunn ull sällan självklar att dela upp och bära som udda kavaj, detta gäller både enkel- och dubbelknäppta kostymer. Med andra ord är kavajer med för mycket lyster inte ett bra alternativ till en ledigare byxa.

Satsa i stället på en uddakavaj i en aningen grövre kvalitet eller struktur med en mattare yta som ger kavajen en mindre formell karaktär. Under vår- och sommarhalvåret är kvaliteter som linne och bomull ypperliga kavajmaterial som också ofta ger en mindre formell karaktär och även är bättre lämpade för ett varmare klimat.

Här är några utvalda plagg som tillsammans bildar en riktigt snygg kavaj-med-jeans-outfit:

Så matchar du den dubbelknäppta kavajen till jeans

Dubbelknäppt kavaj

Den dubbelknäppta kavajen från italienska Altea kommer i en otroligt härlig struktur i ofodrat utförande som gör sig ypperligt till jeansbyxan oavsett tvätt.

Ni hittar kavajen här.

Så matchar du den dubbelknäppta kavajen till jeans

Jeans

Ljust tvättade jeans är ett givet inslag i vårgarderoben och kan enkelt bäras med både enkel- och dubbelknäppt kavaj.

Ni hittar jeansen här.

Så matchar du den dubbelknäppta kavajen till jeans

Vit pikéskjorta

Den vita pikéstjortan kännetecknas av sitt typiska material som oftast förekommer just i kortärmade pikéer. Ett perfekt alternativ till den ledigare dubbelknäppta kavajen.

Ni hittar pikésskjortan här.

Så matchar du den dubbelknäppta kavajen till jeans

Vita sneakers

För sommaren är ett par krispiga vita sneakers aldrig fel oavsett om dem bärs till kavaj eller kostym. Vill du dressa är loafern eller brougen två bra val som gör sig ypperligt till den dubbelknäppta kavajen och jeansbyxan.

Ni hittar skorna här.

Så kompleterar du hela looken: 

Dela på Facebook
Tweeta