Sonys billiga Playstation-klocka är en våt dröm för alla retrogamers

En klockren hyllning till teknikjättens första, kultförklarade tv-spelskonsol.

Marlon Appelgren | Foto: Sony  |  Publicerad 2019-09-24 16:33  |  Lästid: 2 minuter

Retrogaming och diverse annan tillsynes antik dataestetik från, vad vi numera kan kalla tv-spelens stenålder, har länge stått på inne-tapeten vad gäller mode som anspelar på tv-spel. I modesvängar ser vi bland annat fortfarande förlegad datorgrafik på T-shirts i var och vartannat hörn och ska man göra en sorts nutidsbedömning av det hela så verkar det heller inte vara en trend på väg att avta.

Tidigare i år lanserade bland annat Uniqlo en kollektion till hyllning av den legendariska spelfiguren Super Mario, och den som inte tröttnat på strålkastarljuset på gamla tv-spelsattribut blir nog glad av vad teknikjätten Sony nyligen lanserade för sina spelande fans.

Nu kan tv-spelsnostalgiker äntligen dra på en Playstation-klocka runt handleden som förutom tiden, även visar vad som gällde när det kom till gaming för en sisådär 20 år sedan. Sonys nya Playstation Watch är nämligen en utseendmässigt miniatyrformad klocka som tagits fram efter Sonys första konsol, som i folkmun och av gamla skolans gamers fått smeknamnet Playstation 1.

Playstation Watch, 249 kr.

Det lekfulla armbandsuret är tillverkat av grå silikon och har tre knappar som styrs av en bakgrundsbelyst display som visar tiden i typiskt retro-typsnitt. Knapparna har även åtkomst till tre olika visningslägen som anger tid, datum och sekunder. Simpelt, snyggt och inte minst nostalgiskt om du frågar oss!

Sonys Playstation Watch finns att beställa hos Adlibris och andra återförsäljare från 249 kronor.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar via Apprl. Läs mer om hur King jobbar med affiliatelänkar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-24 17:01