Stranger Things-skådisens nya gig: Rockstjärna i ”Take On Me”-musikvideo

"Mike" från Netflix-succén "Stranger Things" värmer upp inför sommarens tredje säsong.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-02-13 16:32  |  Lästid: < 1 minut

Vi är många som längtar till sommaren, och inte minst till 4 juli då den hyllade Netflix-rysaren Stranger Things äntligen återvänder med en tredje säsong.

Tills dess får vi gotta oss åt skådespelarensemblens sidointressen, inte minst Finn Wolfhards, som med sin roll som Mike i Stranger Things har en bärande roll i serien.

När 16-årige Wolfhard inte ägnar sig åt skådespeleri sjunger han och spelar gitarr i det skapliga kanadensiska indierockbandet Calpurnia. Calpurnia har nu fått sitt finaste gig hittills när de spelar Weezer som unga i musikvideon till de amerikanska rockarnas cover på A-ha:s Take On Me. En perfekt casting, med tanke på Stranger Things och originallåtens 80-talstema.

Stranger Things-skådisens nya gig: Rockstjärna i ”Take On Me”-musikvideo
Finn Wolfhard (Mike i Stranger Things) spelar Weezers sångare River Cuomo som ung. Här liknar han dock mest Strokes-sångaren Julian Casablancas.

Singeln är tagen från Weezers nyligen släppta coveralbum Teal Album, där rockgruppen, förutom att tolka (tolka och tolka, det är i princip en not-för-not replika vi har att göra med) norska A-ha:s 80-talsikoniska dunderklassiker, även lirar låtar med bland andra Micheal Jackson, TLC och Toto. Varav de flesta är väldigt trogna originalen.

Se musikvideon här: 

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta