Studio Barnhus släpper strumpor tillsammans med Happy Socks

Tomater och förstärkta hälar utlovas från hyllat dj-kollektiv.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2022-05-18 08:40  |  Lästid: 2 minuter

Skivbolaget och dj-kollektivet Studio Barnhus släpper en kollektion strumpor tillsammans med svenska Happy Socks. Förutom den tomatosande kollektionen görs även en låt, L.S.B (Love Studio Barnhus), som släpps i samband med sockorna.

Strumporna är gjorda i återvunnen polyamid, komplett med förstärkta hälar och tår samt kompressionsegenskaper, tänkt att underlätta för många svettiga dansgolvsnätter.

Bakom Studio Barnhus står Axel Boman, Kornél Kovács and Petter Nordkvist, ständigt aktuella som några av landets absolut bästa och mest inflytelserika dj:s och musikproducenter. Nyligen släppte till exempel Axel Boman två album som har höjts till skyarna av kritiker. Vi passade på att ställa några frågor om skivbolagets senaste utflykt.

Talk och vida byxor är klassiska dansgolvsaccessoarer i vissa kretsar, ni slår ett slag för strumpans roll på diskoteket?

– Vi har alltid gillat att dja i strumplästen. Det är ett privilegium diskjockeyn har på klubben, att kunna trampa runt utan skor i det förhoppningsvis folk- och glassplitterfria dj-båset. Det ger dj:n en trygg och avslappnad hemmakänsla vilket borgar för kvalitativ dj-ing.

Hur gör man en låt som ska lanseras tillsammans med ett par strumpor? 

– Man tar Axel Bomans rytmer (låtens material) och Kornél Kovács melodier (låtens design) och låter sedan den gudabenådade drömvävaren Pedrodollar sy ihop det hela till en stökig, psykedelisk dansdänga. Så gjorde vi, men det finns inga regler i strumpmusik-spelet, fältet är vidöppet! 

Var kommer tomattemat i kollektionen ifrån?

– Temat kommer från en kaffekopp som vi har haft i studion i en massa år som det står ”Fresh your feeling” på tillsammans med en illustration av en leende tomat.

Vem är musikhistoriens viktigaste strumpbärare? 

– Father McKenzie i Eleanor Rigby väl? ”Darning his socks in the night when there’s nobody there”. Eller Aretha Franklin i Respect … ”Sock it to me”, etcetera…

Förutom L.S.B – vilken är sommarens låt?

Sottopassaggio av Axel Boman och Miljon, från Quest for fire, ett av två album Axel släpper på Studio Barnhus inför sommaren! 

L.S.B-strumporna lanseras den 18 maj 2022 och säljs på Happysocks.com och StudioBarnhus.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-05-18 08:47