Triwa lanserar ny klocka helt gjord i plast från havet

Svenska klockmärket släpper nytt dykarur.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-05-04 16:08  |  Lästid: 2 minuter

För ett år sedan så lanserade svenska klockmakarna på Triwa världens första klocka helt gjord i återvunnen havsplast. Föresatsen var att rikta ljus mot världens havs vacklande hälsa. Varje minut hamnar nämligen plast motsvarande ett lastbilsflak i haven, adderat till de 150 miljoner ton som redan finns i haven.

Triwas lansering av plastklockan blev lyckad, med nästan 10 000 sålda klockor som följd (och 20 000 uppfiskade PET-flaskor, framför allt). Nu följer man upp succén med en dykarklocka, också den gjord i återvunnen havsplast.  Både boetten och klockarmbandet är gjorda helt i återvunnen havsplast som produceras i Schweiz. Havsplasten omvandlas med hjälp av solenergi till granulat som sedan används till att formgjuta klockan. 

 – Vår första klocka som lanserades för 13 år sedan var en dykarmodell, så vi är mycket stolta över att lansera den igen, men den här gången som en hållbar lösning på detta globala problem. Vi ser det som en klocka gjord från havet för havet, säger Ludvig Scheja som är creative director på Triwa.

Klockan lanserar i tre färger: blå, svart och orange, och produceras av företaget Tide Ocean Material i Schweiz. Klockan kostar 1 395 kr och släpps i butik och på Triwa.com den 11 maj.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-05-04 16:09