Världens första glaciärbar öppnar på Island – och den ser helt fantastisk ut

Den som inte trodde att landet Island kunde bli häftigare än vad det redan är får tänka om. Och resan till öns avlägsna "Reyka Bar" ser ut att göra vilka mängder sprit som helst till väldigt välförtjänta.

Marlon Appelgren | Foto: Reyka Vodka Glacier Bar  |  Publicerad 2019-10-15 14:26  |  Lästid: 2 minuter

Visst är det så att en alkoholhaltig dryck smakar lite bättre när den är välförtjänt. Känslan att komma hem en fredag efter en lång och slitsam arbetsvecka, vända i hallen och glida ner till lokala Hank’s Heaven i Högdalen för att landa i en ljus lager och en skål chilinötter kan förstås vara oslagbar.

Nu har det isländska spritmärket Reyka Vodka tagit just det konceptet till en helt ny nivå, och lanserat en bar som upplevelsemässigt ser ut att piska upp Sveriges alla Harrys och Bishop Arms med hästlängder.

Under fem dagar kommer isländska spritmärket ”Reyka” öppna portarna till världens första bar på en glaciär. Baren vid namn ”Reyka Glacier Bar” är belägen på glaciären Langökjull, som med sina 940 kvadratmeter är Islands näst största glaciär och med andra ord kanske lite svårare att snubbla över tröskeln till än diverse O’learys i Stockholmsområdet. Är det hela ett klassiskt reklamtrick för att locka kunder till spritmärket? Ja. Är det lika svincoolt ändå? Givetvis.

För att nå baren, som öppnar sina dörrar mellan 16 och 20 oktober, behöver man korsa vägarna med Islands landikoniska varma källor, sjöar, floder och kanske även förbipassera några av öns få vilddjur.

Vem som helst med en kärlek till vodka, Island och väldigt kalla ställen kan ansöka för att vinna en resa till Reyka Glacier Bar. Officiella detaljer på exakt hur är knappa, men den som söker kommer att behöva ta en intervju med företagets ambassadör.

Det bästa av allt är att baren också är öppen för alla, förutsatt att man kan komma dit. För den av äventyrlig sort går det även att följa 64.565653 ° N-20.024822 ° W i GPS:en för att hitta rätt. När du är väl är där, leta efter den stora, orangea Reyka-flaggan och se till att kyla ner din högst sannolikt redan nerkylda strupe med Reyka Vodkas signaturdrink Puffin Collins som det bjuds på. Den kommer du vara värd.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-15 14:26