Voi-konkurrenten Lime kommer till Malmö

Amerikanska el-scooterjätten Lime väljer Malmö som nästa stad att erövra.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-12-10 09:36  |  Lästid: 2 minuter

I höstas tog det svenska elscooter-märket Voi Technology Stockholm och Göteborgs invånare och besökare med storm. Efter lanseringen dröjde det inte länge förrän man såg företagets elsparkscyklar vart man än riktade blicken i städerna. Kort därpå var det dags för det amerikanska märket Lime att också rulla ut sina sparkcyklar på huvudstadens gator. Nu har även Lime lanserats i Malmö, och från och med måndag kommer 100 stycken elscootrar stå parkerade längs gatorna i staden.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få vara med och öppna upp Lime i Malmö och expandera varumärkets etablering på den svenska marknaden. Vi är otroligt nöjda med lanseringen i Stockholm som första stad och ser nu fram emot att kunna erbjuda Malmöborna våra miljövänliga elscootrar, säger Mike Parishaian, operation manager för Lime i ett pressmeddelande.

Voi-konkurrenten Lime kommer till Malmö

År 2020 ska Malmö vara världsbäst på hållbar stadsutveckling. Lime vill därför med sin lansering även uppmuntra människor att vid kortare transportsträckor strunta i bilen och istället ta sig fram med el- scootrar.

Svenska konkurrenten Voi har också haft en Skåne-etablering i sikte. För några veckor sedan började företaget lägga ut jobbannonser för så kallade ”juicers” i Malmö och Lund. En arbetsroll där uppgiften är att under nattetid plocka upp sparkcyklar som fått slut på batteri, ladda batteriet och sedan placera ut dem på gatorna igen.

Limes ambition är enligt dem själva ”att bidra till ett bättre flöde till och från svårtillgängliga stadsområden och på så sätt addera en ny, levande dynamik till stadsdelar genom ett snabbt, enkelt och hållbart sätt att förflytta sig.”

Dela på Facebook
Tweeta