Bläck

Visste du att: Bläck redan efter sitt första år ute i butik var det allra bäst säljande varumärket på MQ, före märken som Lyle & Scott, J Lindeberg och Fred Perry.

Bläck

Fakta
Märke: Bläck
Visste du att: Bläck redan efter sitt första år ute i butik var det allra bäst säljande varumärket på MQ, före märken som Lyle & Scott, J Lindeberg och Fred Perry.
Upplev mer på internet: www.mq.se
Upplev mer i Sverige: MQ, Stureplan 4 (Sturegallerian), Stockholm.

En omedelbar succé. Så skulle man bäst kunna beskriva MQ:s senaste dressade koncept Bläck, som kom ut i kedjans butiker 2006. Lite mer uppklätt än MQ:s egna märke Emilio och till ett bättre pris än de andra skräddade märkena i kedjans butiker var tanken när det lanserades.
- Det var tänkt att fylla en lucka i sortimentet och som ett test för att se hur lönsamt ett eget märke från MQ egentligen kunde bli, säger marknadschefen på MQ, Niklas Andersson.

En viktig faktor för att Bläck ska fortsätta vara framgångsrika är märkets designerteam sedan något år tillbaka. Fredrik Blank och Åsa Göransson var tidigare chefsdesigners för Tiger of Swedens Silver Label. Numera kombinerar de jobbet med det egna märket Blank med det som frilansande designers för Bläck. I deras varsamma händer har konceptet breddats från ett konfektionsmärke till att presentera alltifrån kostymer till stickade plagg, skor och accessoarer.

Den röda tråden i alla kollektioner är det avskalade och funktionella. Färgskalan i kollektionerna präglas av många enkla basfärger, såsom vitt, svart och grått. Siktet har alltid varit inställt på den yngre, modeintresserade affärsmannen som ska köpa plagg både för jobbet och för fritiden, vilket ställer hårda krav på att plaggen förutom att vara snygga också ska vara sköna att bära.

Enligt Niklas Andersson är Bläck det varumärke kedjan nu satsar hårdast på.
- Målet är och har alltid varit att få fram en väl utvecklad design av kläder i fina material av bra kvalitet för en rimlig summa pengar, säger han.

Bläck

Det finns tyvärr inga artiklar