Church’s

Visste du att: Från och med Bondfilmen Golden Eye (1995) bar Pierce Brosnan Church’s skor i rollen som James Bond.

Church’s

Fakta
Märke: Church’s
Visste du att: Från och med Bondfilmen Golden Eye (1995) bar Pierce Brosnan Church’s skor i rollen som James Bond.
Upplev mer i Sverige: Lund & Lund, Sturegatan 12, Stockholm, 08-661 07 35
Upplev mer utomlands: Church’s, 133 New Bond Street, London, 0044 (0)20 749 314 74

Skor från Church's, som erbjuder en imponerande hantverkstradition kombinerad med suverän design, är ett säkert tips för dig som har fötter som inte klarar av fabriksproducerade skor, eller för dig som vill uppdatera modecykelns klassiker på skohyllan – och det oavsett om du är lagd åt hållet "okynnes impulsköp i hög prisklass" eller "smart investering för livet".

Den engelska skofirmans historia sträcker sig tillbaka till slutet av 1600-talet, när en man vid namn Stone Church utbildade sig till skomakare. Två hundra år senare startade hans barnbarnsbarn Thomas en fabrik i familjens namn i Northampton utanför London.
År 2000 köptes företaget upp av italienska Prada Group och de modeller som samlade damm i sortimentet rensades bort till förmån för lite kaxigare modeller med dragning åt lyckade satsningar från italienska konkurrenter. Den höga kvaliteten är till alla konservativa skofetischisters glädje bibehållen, likaså de tunna brogue-, oxford- och chelseabootmodellerna.
Det tar cirka åtta veckor att tillverka ett par skor i 250 olika moment och samtliga modeller erbjuder en orgie i valfrihet när det gäller läster, sulor, sömmar, nyanser och kvaliteter. Räkna med att det blir svårt att välja.

Church’s

Det finns tyvärr inga artiklar