Grenson

Visste du att: Grenson ägdes av ättlingar till William Green fram till 1980-talet. www.grenson.co.uk
Kategorier: Herrmode

Grenson

Fakta
Märke: Grenson
Visste du att: Grenson ägdes av ättlingar till William Green fram till 1980-talet. www.grenson.co.uk
Upplev mer på internet: www.grenson.co.uk
Upplev mer i Sverige: -
Upplev mer utomlands: 40 Liverpool St, London, Strobrittannien
Kategorier: Herrmode

Grenson är ett i raden av anrika engelska skomakerier som med stor värdighet förvaltar arvet från det sena 1800-talet och tar med sig traditionen in i samtiden.

William Green, som tidigare hjälpt sin mamma att tillverka skor i hemmet, bildade William Green & Son i slutet av 1860-talet. Han ägnade sig först åt att beställa skor från fristående skomakare för att sen sälja de vidare. Skornas goda rykte växte snabbt, liksom efterfrågan, och 1876 öppnade William Green sin första fabrik i skohuvudstaden Northamptonshire. Här skedde också en av skotillverkningshistoriens största förändringar, då man som första tillverkare började använda Goodyear welt-metoden. En metod som snabbt blev standard, och fortfarande används, hos alla välrenommerade brittiska skomakare. I samma veva bytte man också namn till det kortare Grenson.

20 år senare, 1896, växte man ur den första fabriken och flyttade till större lokaler på Queen Street i samma stad, där tillverkningen sker än idag med i princip samma metoder.

På senare år har Grenson, liksom Tricker´s, blivit lite av en hipsterfavorit och samarbetat med ett otal andra designers. Vid sidan av deras klassiska modeller ser man nu brogues med lättvikts- och rågummisulor. Resultatet är för det mesta riktigt lyckat.

Grensons design är inte lika raffinerat smal som Crockett & Jones, men långt ifrån lika robust lantlig som Trickers.

Grenson