Mark McNairy

Visste du att: McNairy har även samarbetat med A Bathing Ape.
Kategorier: Herrmode

Mark McNairy

Fakta
Märke: Mark McNairy New Amsterdam
Visste du att: McNairy har även samarbetat med A Bathing Ape.
Upplev mer på internet: www.markmcnairy.com/
Upplev mer i Sverige: Très Bien Shop, Friisgatan 6C, Malmö, www.tresbienshop.se
Upplev mer utomlands: Colette, Paris
Kategorier: Herrmode

Den som någon gång läst en manlig stilblogg/sajt de senaste åren utan att stöta på namnet Mark McNairy är förmodligen inte läskunnig. Eller så har han besökt fel stilbloggar. Mark McNairy har nämligen varit hetare än färsk koskit i Sahara sen han startade sitt eget märke 2008 och har sedan dess samarbetat med i princip varenda kreddigt varumärke som finns. (Och är det något vi modeskribenter älskar så är det ju att uppmärksamma samarbeten.)

Främst är Mark McNairy känd för sina skor – som han mer än gärna förser med tegelröda sulor. Skorna tillverkas av Sanders i England. Men han har som före detta designboss på J.Press fler strängar på sin lyra. Stilen han representerar har rötterna i den amerikanska preppyn. Det är sportigt, lekfullt, bekvämt, ungdomligt och – inte minst – väldigt snyggt. Själv beskriver han stilen som "post modern traditional" och hävdar att komfort är nyckeln till lyckat mode snarare än dess motståndare. Och hade det inte varit för att hans plagg just präglats av komforttänkande hade nog hans ibland vilda mönsterval känts betydligt mer ansträngda.

Bland märkena Mark McNairy har samarbetat med märks Woolrich Woolen Mills (hela kollektioner), Engineered Garments (skor), Acapulco Gold (skor), Spiewak (parka), G.H Bass (skor), Keds (skor), Sanders & Sanders (shoes), Bass Weejuns (shoes), Reigning Champ (träningsplagg), ACL & Co (skor), Union (skor), Norse Projects (skor), Inventory (skor), Club Monaco (skor), Beauty & South (skor)... Ni förstår poängen. Mark McNairy är en flitig och åtrådd samarbetspartner som verkar ha svårt att säga nej.

Visste du att: Mark Mc Nairy har samarbetat med A Bathing Ape.

Mark McNairy