Sail Racing

Visste du att: Sail Racing startades redan 1977, men första egna butiken öppnades först 2009.

Sail Racing

Fakta
Märke: Sail Racing
Visste du att: Sail Racing startades redan 1977, men första egna butiken öppnades först 2009.
Upplev mer på internet: Sail Racing
Upplev mer i Sverige: Grev Turegatan 12, Stockholm.
Upplev mer utomlands: www.sailracing.com

Svenska Sail Racing är liksom exempelvis Peak Performance ett märke som genom sin kunskap på funktionsplagg – och ett brett distributionsnät – lyckats slå sig in även som ett vardagsmärke.

Ordet "fashion" förekommer visserligen när Sail Racing beskriver sin verksamhet, men de gör knappast kläder för fåfänga modenördar som hellre dricker svagt te på kaféer i Brooklyn än får kallsupar i Kattegatt. Nej, Sail Racing gör kläder för ett aktivt liv, med en tydlig avsändare i form av stora logotyper.

Marknadsföringen går givetvis enligt den sportiga linjen. Sail Racing låter inte sina kläder synas på välgroomade modeller på catwalken, utan gör sina marknadsföringsinsatser där de framhäver plaggens kvaliteter bäst: på de sju haven. Deras modeller är solbrända män och kvinnor med saltstänkt hår ombord på supersponsrade båtar döpta efter multinationella företag.

Sail Racings lyxlinje heter 50 KTS, och är en komplett kollektion för seglarproffset – med fullt påkostade plagg för såväl varmare som kallare vatten. Allt givetvis framtaget i samråd med proffsseglare.

Dessutom tar Sail Racing samhällsansvar: ett av deras bidrag till omvärlden är deras slimmade flytväst, som med en design som för tankarna till en dunväst snarare än till en flytboj, har gjort seglandet till en snyggare upplevelse för många.

Sail Racing

Det finns tyvärr inga artiklar