Wolsey

Visste du att: Wolsey leverade underkläder till både Captain Scotts och Roald Amundsens team i samband med deras kamp om att nå Sydpolen 1911.
Kategorier: Herrmode

Wolsey

Fakta
Märke: Wolsey
Visste du att: Wolsey leverade underkläder till både Captain Scotts och Roald Amundsens team i samband med deras kamp om att nå Sydpolen 1911.
Upplev mer på internet: http://www.wolsey.com
Upplev mer i Sverige: http://www.wolsey.com
Kategorier: Herrmode

Heritage blir allt viktigare inom herrmodevärlden. Att kunna peka på gediget hantverk och tunga traditioner är en effektiv väg in i våra plånböcker. För visst är det väl roligare att kunna inbilla sig att plagget man köper vilar på en tung tradition av kunskap och stilkänsla, snarare än någon nyutexaminerad modedesigners senaste infall?

Ett av de märken som har det bäst förspänt när det gäller arv och historia är engelska Wolsey. Märket lär nämligen ha rötter ända till 1755 då makarna Henry och Ann Wood och deras söner drog igång sin verksamhet med stickade produkter i Leicester – innan den industriella revolutionen. Vilket också säger en del om hur bisarrt länge sedan detta är.

Namnet Wolsey togs 1897, inspirerat av den lokala hjälten Cardinal Wolsey som lär ha varit ett stort fan av underkläder i ull stickade av nunnor från trakten. I samband med namnbytet lyfte företaget även profilen, med annonser som sålde in märket som det främsta valet för god komfort vid fritidsaktiviter. Var man en elegant sportsman var Wolsey det naturliga valet av underkläder, var budskapet. Och sedan starten är det just underkläder och stickade produkter i ull som man främst förknippar med Wolsey.

1935 blev Wolsey officiell hovleverantör.

2011 presenterade märket modekollektionen Est 1755, en modern men välskräddad herrkollektion. Kollektionen är tillkommen på svenskt initativ, och designern bakom heter Richard Bengtsson.

Wolsey