10 barer du inte får missa i London

London är fullt av härliga mikrobryggerier, sprittillverkare, ölhak och barer. Samtliga i världsklass. Här är Kings favoriter.

Martin Ödman  |  Publicerad 2017-02-15 08:30  |  Lästid: 5 minuter

The Escapologist

Många av Londons coolaste barer är belägna djupt nere i de viktorianska källarvalven under stadens gator. Så även The Escapologist, som hämtat sitt namn från en beryktad rymning av den dödsdömd gynnare vid namn baron Von Took. Här kan även du fly vardagen med någon av de 20-talet cocktails som serveras. Vi rekommenderar särskilt den rom-stinna Flaming zombie, som serveras i ett hyfsat tacky dödskalleglas, med en brinnande sockerbit på toppen. Lökigt, men riktigt gött! Stället är ofta fullpackat på kvällen, så kom i tid, annars kanske flyktvägen redan är stängd.

escapologistbar.co.uk

Ladies & Gents

Inhyst i en viktoriansk före detta offentlig toalett mitt i stadsdelen Kentish Town, strax norr om Camden, ligger denna bar-pärla. Här göre sig icke öl-entusiaster besvär, eftersom endast drinkar står på den flytande menyn. Välj förslagsvis någon av husets signaturcocktails, inte sällan blandade på ställets egendestillerade Highwayman Gin. Smakar garanterat inte piss!

ladiesandgents.co

10 barer du inte får missa i London
Ladies & Gents ligger i stadsdelen Kentish Town.

Stockholm Syndrome & Dricks

Stockholm syndrome
Ett måste vid varje besök på Experimental Cocktail Club.

• 4 cl Linie Aquavit.
• 4 cl kummin och dill-kryddad vodka.
• Citronjuice och sockerlag efter behov.
• Några stänk Peychaud’s bitters.
• En nypa salt & peppar.
• Skaka allt i en shaker och servera i ett tumblerglas. Garnera med en bit citronskal och en dillvippa.

Dricks
Drickskulturen är ungefär som i Sverige. Det är alltid pålagt en 12-procentig service charge på notan och du behöver därmed inte lämna några pund på bordet – om du inte hemskt gärna vill.

East London Liquor Company

Ginkonnässörer runt om i världen är säkerligen redan medvetna om de klara droppar som sakta rinner ur kopparpannorna i East London Liquor Company. Här, precis vid kajen i Bow Whar, kan hugade spekulanter testa sorter som inte nått det svenska monopolet än, men även köpa flaskor att tappa sin egen hemkörda (inte hembrända dock) gin på. Förutom en magnifik drinklista har man även en hel del lokala cidersorter på fat samt ett bra ölutbud och en väldans massa smarriga pizzor.

eastlondonliquorcompany.com

 

Queen of Hoxton 

En bra takbar är ett måste i en bra storstad, och i London kryllar det av bättre och sämre etablissemang med tak + bar som gemensamma nämnare. En av de mer udda är belägen i Hoxton. Om man bortser från de hyfsat frekventa hipsterskäggen, och klarar av att dricka drinkar ur horn (jo, det är ett lite lökigt vikingatema vintertid), är det faktiskt förvånansvärt avslappnat runt elden i den wigwam som varje vinter slås upp på det stora taket. Även sommartid är det skönt
häng här, men då har baren unge-
fär samma feeling som Trädgården
i Stockholm, med dj:ar och live-
uppträdanden. 

queenofhoxton.com 

 

Experimental Cocktail Club

Londons Chinatown bjuder inte bara på världsbäst pekinganka, dim sum och rå bläckfisk. Nej, i den engelsk-kinensiska lyckokakan finns även en av stadens bästa drinkbarer – Experimental Cocktail Club. Precis som namnet antyder är det cocktails på menyn. Och vissa är mer experimentella än andra. Men det största experimentet är att faktiskt komma in i lokalen. För att ta sig in i detta Shangri La, som döljer sig bakom en högst oansenlig ståldörr på Gerrard Street, gör du bäst i att boka bord. Annars är det stor risk att du får gå hem och kinesa utan förrättat drinkvärv!

experimentalcocktailclublondon.com

10 barer du inte får missa i London
Discount Suit Company ligger i Spitalfields.

Southampton Arms

Från utsidan (och delvis från insidan också, faktiskt) ser den här puben i Kentish Town inte ut att vara värd ett besök. Men låt inte den spartanska designen lura dig. Väl inne i den, eh, eklektiska lokalen öppnar sig himmelriket för alla som gillar mikrobryggeribrygg-da brygder. Här har man endast småskaliga fabrikanters produkter till salu. Samtliga på fat (18 st), alla fantastiska. Personalen är lika kunniga som kärva, men bjuder mer än gärna på ett smakprov på fatinnehållet så att du inte får någonting du inte gillar i glaset. Detta är en oslipad diamant och garanterat fri från studentrusiga partysvenskar på weekend-besök.

thesouthamptonarms.co.uk

 

Below the Smoke

Blir hemlängtan akut finns det två bra botemedel i London – att ta en fika på fiket Fika i Shoreditch, eller att bege sig till Restaurang Rök (i samma stadsdel). Under restaurangen huserar eminenta baren Below The Smoke – ja, ni fattar ordvitsen – och här gör rökångorna från restaurangen att atmosfären blir riktigt majbrase-lik. Drinkarna är utmärkt blandade, med en tydlig dragning åt skandinavism. Vad sägs om Bellini på fermenterad gurka, dill-gin och prosecco eller Earth and trees martini med rödbetsvodka, björksav och vermuth? 

roklondon.co.uk

10 barer du inte får missa i London
Below the Smoke i Shoreditch.

Discount Suit Company

DSC – som Londonborna själva säger – är belägen i källaren till ett nedlagt skrädderi i Spitalfields. Här är det extremt lågt i tak rent rumsligt, men oändligt högt i tak kompetensmässigt. Bakom den rustika träbardisken huserar några av Londons skickligaste bartend-rar, som är bekväma med såväl made-to-measure-beställningar, som mer traditionella prêt-à-porter-drinkar. Sitt dressade namn till trots är dettta inget traditionellt kostymställe, utan här är såväl super-160 som bäckebölja eller denim alla lika gångbara kvaliteter.

discountsuitcompany.co.uk

 

Trailer Happiness

Alla vet att det är kul i en tiki-bar. Men alla vet inte att det är roligast i en tiki-bar på Portobello Road. Här, mitt i Notting Hill-romantiska Londons epicenter, har 60-talet aldrig kommit förbi swinging Londons glansdagar. Japp, det är kitschigt, men det är också väldigt kul. Och bra drinkar. Och kul, sa vi det? På veckodagar behövs ingen bokning, men på helger är det bäst att ta det säkra för det osäkra och höra av sig. Är man ett stort sällskap går det att boka ett eget rum, vilket kan vara en god idé, då stället emellanåt kan vara ganska så, eh, groovy!

trailerhappiness.com

 

Ray’s Bar

Voodoo Ray’s är en pizzainstitution i London. Man har tre olika restauranger – alla lika värda ett besök om du gillar autentiska New York-pizzor. Men måste du välja en väljer du den i Dalston. Varför? Jo, för här kan du, mätt och belåten, smyga ner i källaren och släcka törsten på Ray’s Bar. Här är det sprit som står på menyn och hungertörstande gäster kan välja mellan aperitifs, mains eller desserts. Mains börjar dock bara serveras efter midnatt, så här gör man bäst i att stanna ett tag. 

voodoorays.comDela på Facebook
Tweeta