7 plagg du inte klarar dig utan på semestern

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-03-20 08:45  |  Lästid: 3 minuter

Semestergarderoben kräver få men rätt plagg. Många gånger packar vi ned plagg som aldrig används. Dessa hamnar längst ned i resväskan och när vi väl är hemma har de endast tagit plats, gjort väskan tyngre och blivit skrynkligare.

Därför rekommenderar jag att packa lätt, vilket ger en skönare reseupplevelse och sparar tid under semestern. I dagens artikel har vi valt ut de 7 viktigaste plaggen som utan tvekan kommer att göra semestern bättre.

Resortskjorta – Eton

Den så kallade resort- eller bowlingskjortan har blivit ett plagg att räkna med. Modellen kännetecknas av sin typiska uppvikta krage som ger en ledigare framtoning och därför passar bra just under sommarhalvåret och semestern. Vår favorit just nu kommer från Eton i vitt poplintyg och bröstficka. Modellen finns tillgänglig i både lång och kort ärm.

Ni hittar skjortan här.

7 plagg du inte klarar dig utan på semestern

Espandrillos – OAS Company

Det finns espadrillos och så finns det espadrillos. Den svenska tillverkaren OAS har verkligen slagit huvudet på spiken vad gäller design, komfort och kvalitet. De beige espadrillosen kommer i fantastisk linnekvalitet och vit gummisula som både är estetiskt tilltalande men samtidigt skänker komfort vilket är mycket svårt att hitta bland just espadrillos.

Ni hittar espadrillosen här.

7 plagg du inte klarar dig utan på semestern

Solglasögon – TBD Eyewear

Solglasögonen är såklart ett måste för semestern och ta gärna med fler än ett par. Denna gång har vi valt ett par från italienska TBD Eyewear, tillverkade i samma land varumärket härstammar från. I kollektionen finns ett otroligt brett utbud att både modeller och färger där vår röst går till modell Cran i färg Honey.

Ni hittar solglasögonen här.

7 plagg du inte klarar dig utan på semestern

Pikétröja – Margaret Howell

Pikétröjan är ett ypperligt komplement till både skjorta och t-shirt för semestern. Utmärkt att bära till både badbyxorna på väg till stranden som till linnebyxan eller shortsen för middagen. Den olivgröna pikén från Margaret Howell kommer med en aningen större krage och i en rak passform som därför lämpar sig lika bra uppklätt som nedklätt.

Ni hittar pikétröjan här.

7 plagg du inte klarar dig utan på semestern

Badbyxor – Saturday NYC

När det kommer till badbyxor är det verkligen läge att ta ut svängarna både vad gäller färg och mönster. Satsa på ett par i kortare modell – de knälånga badbyxorna rekommenerar jag inte till någon. Vårt val är ett par från Saturdays NYC i en kombinerad gul och orange kulör med vit rand.

Ni hittar badbyxorna här.

7 plagg du inte klarar dig utan på semestern

Linneskjorta – Finamore Napoli

Linneskjortan är under sommarsäsongen och semestern det perfekta plagget att känna sig både klädd men samtidigt sval i. Genom linnets fantastiska egenskaper i att andas och anpassa sig efter temperatur kan skjortan bäras även när solen står som högst. Den ljusblå randiga skjortan från Finamore Napoli kan bäras både avslappnat till badbyxorna men även som ett komplement till den dressade bomullsskjortan under sommarkostymen.

Ni hittar skjortan här.

7 plagg du inte klarar dig utan på semestern

Tofflorna – Birkenstock

Birkenstocktofflan känns alltid aktuell och kan bäras både inne och ute när vädret tillåter. Den klassiska modellen är perfekt för semestern och den bruna varianten är i min mening den mest gångbara.

Ni hittar tofflorna här.

7 plagg du inte klarar dig utan på semestern
Dela på Facebook
Tweeta