Andreas Weinås: Fyra klassiska hikingkängor

Kings Andreas Weinås ger dig fyra klassiska hikingkängor som fungerar lika bra på fjället som på fredags-AW:n.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2022-02-24 08:34  |  Lästid: 2 minuter

Hikingkängan eller vandrings­kängan har sitt ursprung inom bergsbestigning och kännetecknas av en gedigen konstruktion med grov traktorsula i gummi. Stilmässigt hamnade den i fokus när stilikonen och industrimagnaten Gianni Agnelli valde att kombinera den med sina skräddarsydda flanellko­stymer under Fiats styrelsemöten.

1. Diemme, Roccia

Italienska Diemme är för kängor vad Common Projects är för sneakers. Den italienska producenten tog den friluftskopplade hikingkängan till staden med sofistikerade inslag som mocka och en slankare profil. 3 700 kronor.

2. Morjas, The Hiking Boot

Svenska Morjas har hängt på tåget kring den mer eleganta hikingkängan och lanserade i vinter en limiterad version i brun mocka och svart grainskinn. Perfekt till ett par råjeans eller en borstad bomullsbyxa. 3 495 kronor.

3. Myrqvist, Duved

Vårt andra svenska skomärke som gjort sig kända för pris-värda kvalitetsskor är Myrqvist. Deras tolkning av hikingkängan går under namnet Duved och kommer i tre nyanser av mocka. 2 499 kronor.

4. Brunello Cucinelli, Hiking Boot Stone

Lyxvarumärket Brunello Cucinelli gör en ljus version av hikingkängan i nyansen Stone med detaljer som hälkappa i grå flanell. En värstingversion perfekt för en after ski i St Moritz. 9 899 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta