Bli kung bakom baren

Basilika är inte lägre något man bara lägger på pizzan, det går faktiskt minst lika bra att smaksätta drinkar med. Dimitri Lezinska vet allt om detta.

Redaktionen  |  Publicerad 2008-11-07 06:05  |  Lästid: 1 minut

Han är rutinerad Londonbartender och Global Brand Manager för franska premiumvodkan Grey Goose. För honom finns det inga genvägar till den perfekta drinken:

– Jag älskar att gå på marknader och dofta och känna på råvaror. Det ger inspiration.

– Och det går inte att ta genvägar när det gäller juicer eller alkoholdrycker som ingår i drinken.

Glöm alltså att köpa fulvodka eftersom du ”ändå bara ska blanda drinkar på den”. Och se till att ha fräscha råvaror hemma. Då blir drinkarna perfekta, och du blir kung bakom baren.

BASILIKA & LIME-GIMLET

2 delar Grey Goose-vodka (eller annan vodka)

1 del färsk limejuice

1 del basilikasyrup

Fyll en shaker med is. Blanda vodka, limejuice och basilika-syrup. Skaka ordentligt och sila i ett glas fyllt med is. Dekorera med ett basilikablad.

Bild 429801

Basilika & lime-gimlet.

Dela på Facebook
Tweeta