Britterna välkomnar Trump med Green Days ”American Idiot”

Och en jättestor Trump-ballong.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-07-13 09:21  |  Lästid: 2 minuter

Donald Trump är inte populär i Storbritannien – något som har blivit extra tydligt nu när den amerikanska presidenten är på statsbesök i London.

Sedan maj i år har britterna kampanjat på sociala medier för att få upp Green Day-klassikern ”American Idiot” på topplistorna inför besöket. Och det har fungerat. Låten, som skrevs när George W. Bush var president, har blivit den mest sålda singeln på Amazon och ligger på plats 18 på den brittiska singellistan just nu.

Men britternas kreativitet stannar inte där. En jättestor ballong-karikatyr föreställande en Trump-baby med en smartphone i handen skickades till väders under dagen i dag – något som borgmästaren Sadiq Khan försvarade i en intervju med BBC.
– Det är inte min uppgift att censurera, så länge protesterna är säkra, sa han.

Hundratals personer har också protesterat ute på gatorna under statsbesöket. 

President Trump anlände till London igår eftermiddag. Under sitt besök i Storbritannien ska han, bortsett från att träffa premiärminister Theresa May och drottning Elizabeth II, även åka till Skottland och spela golf.

Trump uppskattade inte ballongen. ”Jag antar att det inte finns någon anledning att åka till London när de skickar upp ballonger för att få mig att känna mig ovälkommen”, sa han enligt The Sun.

Men han är fortfarande säker på att britterna gillar honom. ”När jag säger det pratar jag om myndigheterna, det brittiska folket håller med mig”, sa han.

Dela på Facebook
Tweeta