Designerns favoriter: ”Många köper avancerade träningsplagg men glömmer underkläderna”

Mija Nideborn, designchef på Björn Borg, väljer sina favoritplagg från sommarens träningskollektion.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-09-11 13:28  |  Lästid: 2 minuter

Hur skulle du beskriva Björn Borgs sommarkollektion?

– Vi satsar på träningskläder med fantastisk passform och hög funktion. Vitt i kontrast till svart utgör basen i kollektionen medan turkos är vår sommarfärg.

Vem riktar sig kollektionen till?

– Vi vänder oss till en modemedveten man som värdesätter bra funktion och en modern skandinavisk passform. Han kan med fördel vara varierad i sin träning, då våra kläder fungerar till olika typer av aktiviteter. Kläderna är även lättpackade för den som ofta är på språng! Utanför träningen ger vi en sportig stil med sweatpants, huvtröjor och collegetröjor med modern passform och schyst kvalitet. Våra pikéer och sportjackor är klassiker som utgör hjärtat i vår sommargarderob.

Vad är viktigast att tänka på när man väljer träningskläder sommartid?

– Viktigast är att du klär dig i rätt material och inte missar att tänka på kalsongerna. Många köper avancerade träningsplagg men glömmer det som är närmast kroppen – underkläderna. Det är något vi satsar stort på. I dag finns våra kalsonger inte bara i bomull, utan även i fukttransporterande funktionsmaterial och såklart med moderiktiga färger och print. Vill man testa första gången är våra Performance Shorts ett riktigt bra val. Som en vanlig kalling – fast med funktion. Många som testar vill inte gå tillbaka till bomull, ens utanför träningen.

Designerns tre favoriter: 

Shortsen

Designerns favoriter:

Superbekväma träningsshorts gjorda i ett stretchmaterial som gör dem väldigt mjuka och flexibla. Även här transporteras fukt bort från kroppen.

Pris: 399 kr.

Kalsongerna

Designerns favoriter:

Kalsonger som rör sig med dig i stället för mot dig under träning. De platta sömmarna motverkar skav. Enorm skillnad mot vanliga bomullskallingar.

Pris: 299 kr.

T-shirten

Designerns favoriter:

Tränings-T-shirt i ett material som transporterar bort svett från kroppen. Du håller dig torr och sval under sommarens varmaste dagar.

Pris: 299 kr.

 Dela på Facebook
Tweeta