Designerns val: Jessy Heuvelink

J.Lindebergs chefdesigner väljer det bästa ur vårens kollektion.

Jimmy Guo  |  Publicerad 2012-03-05 11:03  |  Lästid: 2 minuter
Designerns val: Jessy Heuvelink
Jessy Heuvelink, chefdesigner för J. Lindeberg.

Hur ser J. Lindeberg-mannen ut i vår?
– Han är elegant men inte överklädd. Den här säsongens nyanser av vitt, beige och ljusbrunt kombineras med varandra och skapar en monokrom färgskala. Den okonstruerade blazern i alla varianter är mycket viktig, matchad med en mjukt plaggtvättad sommarskjorta eller en bekväm T-shirt, ett par avkortade eller avklippta byxor. Komplettera looken med ett par engelska brogueskor och bär dem utan strumpor.

Vad har inspirerat er vårkollektion?
– Gotland. Vi kallar kollektionen Gotland – The Island of the North. Det är en ö som är rik på kultur och historia, med sällsamt ljus, ligger mitt i havet och har en natur som är både inbjudande och rå med sina sandstränder och raukar. Vi ser också framför oss eleganta kappseglingar och avslappnande härliga dagar i solen.

Jessy Heuvelink väljer ut sina tre favoritplagg ur J.Lindebergs vår-/sommarkollektionen 2012:

Designerns val: Jessy Heuvelink
Kavaj Hopper, J. Lindeberg, 5 000 kr.

Kavajen Hopper en okonstruerad enkelknäppt variant, finns i olika tyger från ca SEK 3,000 och uppåt. Den här kvaliteten heter Dressed Linen (SEK 5,000)

– En mycket bra och användbar look, du kan lätt klä upp den eller göra den mer ledig. Personligen tycker jag att en okonstruerad kavaj är ett must have i var mans garderob, det känns som man har en cardigan på sig.

Designerns val: Jessy Heuvelink
Dubbelknäppt kavaj Luqman, J. Lindeberg, 7 000 kr.

– Återigen en okonstruerad blazer, denna gång i en fantastisk herringbone-vävd bomullskvalitet från Italien. Den är bara så otroligt snygg med sin dubbelknäppta konstruktion.

Designerns val: Jessy Heuvelink
Mockajacka Derex, J.Lindeberg, 10 000 kr.

– En perfekt sommarjacka i en ultratunn och lätt mocka, mycket elegant och samtidigt praktisk med sina multifunktionella fickor.

Dela på Facebook
Tweeta