Det ljuva livet på Rivieran: Här ska du shoppa

Rivieran är ett lika syndigt som sofistikerat resmål som med åren nått ikonstatus, inte minst tack vare sina statusfyllda sommargäster. Gå i Kings fotspår längs Europas vackraste kust och bli en Rivierans guldgosse.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2017-05-29 11:00  |  Lästid: 2 minuter

Shopping på Rivieran tenderar att dra åt det mer lyxiga hållet, ha det i åtanke när du semestersparar eller njut bara av lite exklusiv fönster-shopping.

Monte-Carlo Pavilions

(Monte Carlo)

I hjärtat av Monte Carlo i Monaco hittar du Monte-Carlo Pavilions som erbjuder en rad lyxiga modebutiker. Det blir Bottega Veneta, Lanvin, Balenciaga och annat smått och gott som den typiske Monte Carlo-fräsaren tycker om att frottera sig i. 

montecarlosbm.com

Det ljuva livet på Rivieran: Här ska du shoppa

Parfumerie Tanagra

(Nice)

Missa inte denna genuina, lilla parfymbutik mitt i centrala Nice som drivs av två mycket exklusiva tanter. I hyllorna finner du alltifrån Byredo till Tom Ford. Om du inte doftar smultron efter ett besök på Parfumerie Tanagra har du förmodligen gått fel.

tanagra-nice.com

Boulevard de la Croisette

(Cannes)

För den som vill åt lyxiga flaggskeppsbutiker rekommenderas en trevlig promenad på Croissetten, det vill säga paradgatan längs strandpromenaden i Cannes. Här hittar du namnkunniga butiker som Saint Laurent, Dolce & Gabbana och Loro Piana.

cannes.com

Daniel Crémieux 

(Saint-Tropez)

Letar du efter preppy herrmode, kanske en tröja att hänga över axlarna när det skymmer, kan ett stopp på Daniel Crémieux vara till belåtenhet. Färgerna är inte sällan inspirerade av Saint-Tropez, staden där den exklusiva butikskedjan grundades år 1976.

danielcremieux.com 

Det ljuva livet på Rivieran: Här ska du shoppa

Antic Boutik

(Nice)

Om du strosar runt i gamla Nice ska du sticka in huvudet på Antic Boutik där du hittar varumärken som A.P.C, Comme des Garçons
och Levi’s Vintage Clothing. För-utom kläder hittar du fantastiska accessoarer och sneakers av märken i samma kaliber.

anticboutik.com


Dela på Facebook
Tweeta