King svarar

Buttondown eller inte? Vilka jeans ska du köpa? Per Nilsson och Claes Juhlin svarar. Och Peder Lamm ger dig bästa mingeltipsen inför sensommarens fester och kräftskivor.

Redaktionen  |  Publicerad 2013-08-08 08:15  |  Lästid: 3 minuter
King svarar
Kings stil- och etikettexperter, Peder Lamm, Per Nilsson och Claes Juhlin. För att ställa en fråga, mejla till fragaking@egmont.se
King svarar
Buttondown i avslappnad och dressad tappning. Bilder från Très Bien Shop och Mr Porter.

Buttondown eller vanlig? 

När passar det bäst att man har skjorta med buttondown- respektive ”vanlig” krage?

Jim

Buttondown funkar till de flesta outfits. Personligen tycker jag att den gör sig snyggast utan slips och utan kostym, men är kvaliteten på såväl kostymkragen, slipsen och knuten rätt så kan den funka till både kostymen och slipsen samtidigt. Undvik den däremot till bröllop och begravning – det här är en av de mest informella kragmodellerna.

PerKing svarar
Acne Ace, en rockigt smal modell med lite högre midja.

Vilka jeans gäller?

Hur ser modet för oss män ut när det kommer till jeans? Ge gärna förslag på tvättar och modeller.

Jojje

– Jeansmodet för oss män är antingen väldigt klassiskt – och med klassiskt menar jag cowboystilen – eller rockigt dressat. Om vi börjar med klassiska jeans så är det alltså raka och lagom smala blåjeans vi talar om. Dessa får gärna vara helt otvättade och till en början så stela att de står upp på egen hand. När jag säger rockigt dressade jeans så menar jag riktigt smala modeller i antingen svart eller olika tvättar på svart eller grått. Sedan snart ett åt tillbaka får även dessa modeller gärna får vara lite högre i midjan. Acnes modell Ace är ett bra exempel. 

ClaesKing svarar
”Känner du dig feg kan du snabbt svepa ett glas bubbel redan i början, så brukar det ge sig”, skriver Peder Lamm. Men att supa ner sig eller ragga brudar är ingalunda att sträva efter.

Bästa mingeltipsen?

Har du några bra tips på hur man tar initiativ till en mingel-diskussion?

Koffe

– Det svåra här är att det inte ska vara svårt! På ett mingel har man en uppgift, och det är inte att supa ner sig eller ragga brudar. Uppgiften är att mingla och knyta nya kontakter. Därför gäller det att hela tiden cirkulera. Stanna inte med din gamla polare sedan lågstadiet och snacka skit, utan ut i det okända! Prata i högst tio minuter med varje ny person. Något initiativ behövs inte – gå fram utan att tveka, inled enkelt och banalt i stil med: ”Hej, hur känner du Putte/Banken/Ambassadören?” Sedan brukar samtalet växla upp av sig självt, annars ursäktar man sig och minglar vidare. Känn dig inte fånig över att det verkar banalt och ytligt – så ska det vara! Känner du dig feg kan du snabbt svepa ett glas bubbel redan i början, så brukar det ge sig.

Peder


För att ställa en fråga, KLICKA HÄR! och välj ”Fråga King”


Dela på Facebook
Tweeta