Gant hyllar 80-talets New York i höstens snyggaste kollektion (?)

Gant författar ett kärleksbrev till 70- och 80-talets New York.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2022-10-27 16:17  |  Lästid: 2 minuter

Sedan Christopher Bastin gjorde comeback som creative director på Gant har det börjat hända grejer. Samarbeten med konstnärer och andra varumärken, reklamkampanjer i världsklass och starka kollektioner. Nyligen gjorde man till exempel ett 70-talsdoftande denimsamarbete med Wrangler som är en av redaktionens favoriter i höst.

Till hösten har man också tagit fram en reklamkampanj för sin höst- och vinterkollektion som får sorterats in som regelrätt pornografi för alla som någon gång har romantiserat New York.

För även om det fortfarande är östkusten som gäller för Gant så är det inte preppy-mode och Ivy League-romantik som lyfts fram utan snarare det 70- och 80-tal i New York som kanske står allra högst på önskelistan om man någon gång skulle få till en tidsmaskin.

Plaggen fullkomligt bönar och ber om att få kliva in på Max's Kansas City, Paradise Garage, CBGB's, Studio 54 eller Elaine's.

– Kollektionen förkroppsligar verkligen den resa vi är ute på som företag. Kampanjen firar inspirationen bakom vår höstkollektion: New York cool från 70- och 80-talet. Klubbarna, gatorna, "glitteratin", Upper East Side – allt tillsammans i ett och samma rum, säger Christopher Bastin.

– Det var en ära att samarbeta med några av mina största stilikoner och moodboard-hjältar för att få allt att komma till liv.

Bland nämnda stilikoner hittas namn som den svenskbekante Ben Cobb som nyligen samarbetade med Tiger of Sweden tillsammans med up and coming-artister som Jake Wesley Rogers och Staz Lindes.

Kollektionen kallas A Love Letter to New York och finns ute i butik nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-10-27 16:19