Tiger of Sweden gör 70-talskollektion tillsammans med stilikonen Ben Cobb

Sylvasst skrädderi när Tiger of Sweden anlitar världens (?) mest välklädda journalist.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2022-09-15 10:47  |  Lästid: 3 minuter

I streetstylevärlden finns endast en handfull män som blivit kända för sin stil. Den brittiske moderedaktören och journalisten Ben Cobb är definitivt en av dem, regelbundet dokumenterad på bild av fotografer som Scott Schuman, The Sartorialist och Tommy Ton från GQ.

Ben Cobb ser ut att vara hämtat direkt ur rollbesättningen i en tv-deckare från 1970-talet – långt och lockigt hår, mustasch, utsvängda byxor, boots, mönstrad skjorta och en tajt skinnjacka eller figursydd kavaj. Som mode-redaktör på magasinet Another Man och chefredaktör på inflytelserika Love har Cobb varit en stark profil i över tio år, men hans egen look har aldrig påverkats av branschens snabba trender. Nu i september presenterar Tiger of Sweden en
kollektion som Ben Cobb designat tillsammans med varumärkets kreativa chef, Bryan Conway.

Kollektionen, som lanseras exklusivt hos Matchesfashion, innehåller bland annat två enkelknäppta kostymer med utsvängda byxor, fyra mönstrade skjortor, korta stickade överdelar och en lång rock. Varje plagg är framställt av överblivna tyger från brittiska och italienska tillverkare.

– Jag har alltid haft en riktigt soft spot för Ben Cobb, hans smak, stil, elegans och engagemang för vackert gjorda kläder. I detta samarbete finns en ömsesidig kärlek till herrskrädderi och traditionellt hantverk, säger Tiger of Swedens Bryan Conway. Kollektionen är baserad på Ben Cobbs egen garderob, men plaggen kan givetvis bäras separat om man vill tona ner 70-talslooken.

– Plaggen är mina personliga favoriter sedan många år, förklarar Ben Cobb. De är designade för att bäras som en full look för maximal effekt (det är så jag gör det!) eller separat såklart, som en chic injektion i vardagen. Det är en kollektion gjord för att fungera för alla livsstilar och personligheter.

Plaggen kommer i limiterad upplaga och har endast producerats av överblivna tyger. Kollektionen släpps den 29 september på tigerofsweden.com och den 15 september på matchesfashion.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-15 10:47