Get Out-regissörens nya skräckis ”Us” kan vara årets läskigaste film

"Get Out"-regissören Jordan Peele är tillbaka – "Us" ser ut att bli årets läskigaste film, och huvudrollen spelas av en västkustklassiker från 90-talet.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2019-01-25 14:22  |  Lästid: < 1 minut

Efter den monumentala succén med Get Out är Jordan Peele tillbaka med en ny skräckis. Regidebuten från 2017 var en halsbrytande hybrid mellan politisk satir, komedi och skräck som blev en enorm hit hos både kritiker och biopubliken. Filmen spelade in 124 miljoner dollar i vinst och nominerades till fyra Oscars, och kammade hem en gyllene statyett för bästa originalmanus.

Förväntningarna på Peeles kommande film Us är därför minst sagt höga, och inte har de mattats efter att den första trailern till filmen släpptes efter jul.

I trailern möter vi paret Wilson som tillsammans med sina barn reser till ett idylliskt strandhus. Harmonin på stranden byts dock (naturligtvis) snart ut mot ren och skär skräck, denna gång i form av en dubbelgångarfamilj.

I rollerna syns bland annat stjärnan Lupita Nyong’o och Winston Duke från Black Panther – men trailerns riktiga stjärna är den isande remixen på Luniz västkustklassiker I Got 5 on It från 90-talet. Med tanke på panikkänslorna som undertecknad får under trailern finns det stora möjligheter att låten aldrig kommer kunna spelas igen efter att filmen får premiär den 22 mars.

Om skräckfilmer inte är din påse så släpptes nyligen också nyheten om att Jordan Peele under året ska producera en tv-serie för Amazons streamingtjänst vid namn The Hunt, en serie som mycket möjligt vilar på den starkaste plot-idén den här sidan Snakes on a Plane: 1977 upptäcker Al Pacino att hundratals högt uppsatta nazi-officerare smyger omkring i New York och konspirerar om ett fjärde rike i USA. Tillsammans med ett jägarband ger sig Pacino ut på Manhattans gator för att stoppa nazisternas planer. Så är det, och så är bestämt.

Us har premiär den 22 mars på svenska biografer

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta