Ginfavoriten öppnar bar i Stockholm

Ytterligare ett populärt destilleri öppnar egen bar på Södermalm i Stockholm.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-09-06 16:43  |  Lästid: 2 minuter

Sedan ett år tillbaka finns gingiganten Hernö Gins bar vid Slussen på Södermalm i Stockholm. Nu är det dags för nästa populära spritmärke med gin som nisch att öppna en helt egen bar.

Den här gången är det Café-favoriten Stockholms Bränneri som smackar upp dörrarna på vid gavel till sin nya bar Brännerian, som ligger intill destilleriets lokaler på Folkungagatan på Södermalm. Baren kommer till en början att vara öppen torsdag till lördag, och öppningsdatum är redan nu i september.

Foto: Petter Bäcklund

“Som lokal spritdryckesproducent vill vi addera något endast vi kan till Stockholms fantastiska barutbud. Vi har för avsikt att producera all spritdryck som serveras i Brännerian själva på plats hos oss. Vi kommer att tolka olika drinkars beståndsdelar och själva bygga variationer utifrån egna idéer och lokala ingredienser. Det här är något vi redan gör idag i de produkter vi säljer på flaska och burk, men på Brännerian kommer det att bli fundamentalt”, säger Anna Wikner som grundat bränneriet ihop med sin man Carl Wikner.

”Vi har vägg i vägg möjligheten att producera destillat, tinkturer och likörer av ingredienser utifrån behov och säsong, och med dessa vill vi erbjuda både familjära och oväntade smaker till våra besökare”, tillägger Brännerians Bar manager Myles McCarthy.

Foto: Petter Bäcklund

Det som Stockholms Bränneri inte tillverkar själva på dryckesmenyn kommer kureras med lokala producenter och distributörer av dryck. Förutom ett unikt dryckeskoncept kommer Brännerian att bjuda på god mat som är fokuserad och hållbar. Kocken Joel Åhlin, som på senare år gjort sig ett publikt namn tack vare sin köttfärssåsbok Köttfärssås, har tagit fram en meny som rimmar med Brännerians dryck och koncept.

Stockholms Bränneri lovar även att det kommer att baren kommer att vara en plats för många gästspel från bar- och restaurangvärlden. Inredningsstilen, som ska limma med ”varumärkets historia och avsikt”, står grundarna själva för.

Stockholms Bränneris bar Brännerian har öppet torsdag till lördag och öppnar i september 2022.

Stockholms Bränneri-gänget förbereder sig för baröppning. Foto: Petter Bäcklund.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-06 16:44