Här är midsommarfirandets populäraste låtar på Spotify

Ganska troligt att någon av dessa dras på vid tolvsnåret ikväll, va?

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-06-21 07:00  |  Lästid: < 1 minut

Midsommarafton står för dörren och i helgen samlas nära, avlägsna släktingar och vänner från hela landet för att fira sommarens stora högtid. Högst troligt är det att det kommer ätas sill, dansas runt midsommarstången och sist men minst lika givet, börja skålas och sjungas till svenska sommarklassiker efter den tredje, fjärde eller femte nubben.

Att sill, färskpotatis och jordgubbar hör dagen till är förstås något man inte ens behöver argumentera för, men även när det gäller valet av musik kan allas vår streamingjätte Spotify avslöja att det finns traditioner svenskarna inte verkar vilja rucka på i första taget.

Genom att kartlägga fjolårets mest spelade låtar och mer än 180 000 spellistor med midsommartema, kan Spotify tala om att Ted Gärdestads “Sol, vind och vatten” från 1972 toppade fjolårets lista över de mest populära låtarna i svenska midsommar-spellistor. Gärdestads klassiker följs tätt av Gyllene Tiders “Sommartider” och Tomas Ledins “Sommaren är kort” tar sig upp på en tredjeplats.

Topp 10 mest spelade låtarna under midsommar på Spotify

1. Ted Gärdestad – Sol, vind och vatten
2. Gyllene Tider – Sommartider
3. Tomas Ledin – Sommaren är kort
4. Uno Sveningsson – Vågorna
5. Snowstorm – Sommarnatt
6. Glenmark Eriksson Strömstedt – När vi gräver guld i USA
7. Peter Lundblad – Ta mig till havet
8. Peps Persson – Oh boy
9. Ted Gärdestad – Oh, vilken härlig da’
10. Orup – Magaluf

Dela på Facebook
Tweeta